12 mai 2015

Seară magică de jazz la Muzeul Etnografic cu Kenny Garrett Quartet

By In Esenţial, Spectacol

Un concert de jazz plin de feeling a susţinut, luni seara, Kenny Garrett Quartet, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Americanul Kenny Garrett alături de muzicienii Vernell Brown (pian), Corcoran Holt (bass), McClenty Hunter (baterie) şi Ruby Bird (percuție) au ridicat la final sala în picioare.

Atmosfera a fost deosebită. Quartetul american a demonstrat virtuozitate, feelling şi un dialog permanent cu sala. Muzicienii au răspuns entuziast provocărilor publicului, care i-a aplaudat la scenă deschisă!

“A fost un concert genial, o atmosferă superbă” a declarat pentru clujulcultural.ro, directorul Muzeului, istoricul Tudor Sălăgean.

GARRET

Kenny Garrett Quartet in concert la Cluj

Considerat de publicaţia Washington City Paper drept „cel mai important saxofonist alto al generaţiei sale” iar de către The New York Times „cel mai admirat saxofonist alto de jazz după Charlie Parker”, Kenny Garrett a câștigat Premiul Grammy la categoria „American post bop jazz saxophonist and flautist” şi nenumărate alte premii, distincţii, nominalizări, el fiind frecvent selectat în topurile unor reputate reviste de specialitate precum Down Beat şi Billboard.

Pe cât de înzestrat ca muzician – instrumentist şi compozitor – pe atât de activ şi dinamic, Kenny Garrett a îmbinat permanent prezenţele pe scene de concert şi festival cu munca în studiourile de înregistrări. Astfel, discografia sa numără până în prezent nu mai puţin de optsprezece albume în calitate de lider şi alte 31 de discuri ca sideman.

GARETT 1

Decisivă pentru formarea muzicianului cât şi pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume împreună cu acesta. În cariera sa de peste trei decenii, Kenny Garrett a colaborat cu iluştri exponenţi ai jazz-ului contemporan precum, pe lîngă cei înainte menţionaţi, Art Blakey, Joe Henderson, Brad Mehldau, Freddie Hubbard, Woody Shaw, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Brian Blade, Marcus Miller (cu care a înregistrat cinci CD-uri), Chick Corea, John McLaughlin, Herbie Hancock, Bobby Hutcherson, Ron Carter, Elvin Jones, Mulgrew Miller.

Evenimentul a fost  organizat de Jazz Syndicate Live Sessions.

2 Comments
 1. adi a. 13 mai 2015

  “zece, zece, zece !!!” celor care au ținut steagu’ sus, chiar dacă în nr. minuscul; Mr. Garrett merită un public cu “p” mare pt. ceea ce a făcut și face întru jazz; am speranța că și aceia, care poate l-au ascultat luni pt. prima oară pe KG să continue audițiile acasă,chiar dacă nu își pot permite un cd original, albumele maestrului se găsesc pe torente.
  p.s. la fest. d.l. sibiu acu cîțiva ani buni a făcut un show profi

  prin jazz,
  adi a.

  Reply
 2. titi 12 mai 2015

  Nimic despre LIPSA publicului clujean ? Spectacolul era programat la Opera Romana iar vineri 8 Mai pe Eventim erau vandute fix 36 bilete. Asa s-a ajuns la Muzeul Etnografic. Felicitari conducerii Muzeului si RUSINE asa-zisului public clujean “iubitor ” de JAZZ ! Ne vedem ( inghesuim ? ) la Jazz in the Park , ca e mokka … ( e doar o comparatie , altfel baietii de la Jazz in the Park sunt de toata isprava pentru ca promoveaza genul ).
  Am ajuns la fel ca susele gratuite cu manelisti si dive de 2 bani… Oare Satriani va concerta tot la Muzeul Etnografic ? Eventual in Biserica de lemn de pe Hoia !

  Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.