12 iunie 2019

Se lansează ”România Remarcabilă”, proiect integrat de dezvoltare rurală

By In Actualitate

O rețea de sate și comune din Cluj e debutul unui proiect, România Remarcabilă, realizat de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Sites et Cités Remarquables de France.

Proiectul pune bazele unei reţele de localități care utilizează patrimoniul, tradiţiile și cultura ca motoare ale dezvoltării rurale și regionale.

Comunităţi locale din Transilvania alcătuiesc, împreună cu Clujul, o reţea culturală și turistică ce găzduiește proiecte economice, gastronomice și artistice dintre cele mai diverse. Proiectul include un label de dezvoltare locală, crearea unei reţele de turism acasă și organizarea unor proiecte comune care celebrează patrimoniul și elementele de autenticitate ale spațiului transilvan.

În faza inițială proiectul reunește 10 comune din Transilvania – Suatu, Moldovenești, Poieni, Bucium, Fundata, Plopiș, Bogata, Bârsana, Vad și Valea Viilor, urmărind să se extindă la 25 de comunități în 2020, respectiv la 40 în 2021.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Sites et Cités Remarquables de France.

Lansare oficială în 13 iunie, la ora 13:00, la Cluj Arena în prezența Secretarului de Stat pentru patrimoniu, a partenerilor francezi de la Sites & Cites și a primelor 12 comune din România care au intrat în program. Vor participa și domnii Vakar Istvan și Emil Boc, vice la Consiliului Județean și primarul din Cluj-Napoca.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.