6 martie 2019

Se construiește Centrul Cultural Transilvania !

By In Actualitate

Consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat accesarea unui credit de 400 de milioane de lei pentru investiții promise încă din 2011, pe vremea primarului Sorin Apostu, scrie siteul generalist stiridecluj.ro

Investiția principală care ar urma să se facă este în ”Centrul Cultural Transilvania”, adică viitoarea ”casă” a Filamonicii Transilvania și o sală de spectacole de operă după toate standardele. Pentru acest proiect, fostul primar Sorin Apostu a făcut și o competiție între arhitecți și a fost desemnat un câștigător, în 2011, dar de atunci nu s-a mai făcut nimic. Spațiul de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, unde a funcționat Centrul Militar Zonal, evacuat în 2011. Pentru că proiectul a fost tras pe linie moartă, în curtea fostului centru s-a făcut o parcare publică. 

Primarul Emil Boc a declarat, marţi, în şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca, în care s-a aprobat accesarea creditului bancar, că este vorba despre o centură de siguranţă financiară pentru a proteja obiectivele de investiţii ale municipalităţii.

”Finanţarea investiţiilor din surse proprii constituie o problemă la nivelul municipiului Cluj-Napoca din cauza modificărilor aduse de legile bugetare care au diminuat semnificativ veniturile proprii, respectiv cota defalcată din impozitul pe venit. Suntem nevoiţi să apelăm la un credit, o centură de siguranţă financiară, pentru a ne proteja obiectivele de investiţii, în condiţiile în care anul trecut bugetul local a pierdut 28 de milioane de euro, o treime din bugetul de investiţii al municipiului care este de 90-100 de milioane de euro”, a spus Emil Boc.

Ştim că vom avea 10 milioane de euro cheltuieli suplimentare cu asistenţa socială, care nu erau prevăzute. Demersul de contractare a creditului durează un an-doi, fiind unul de durată, iar dacă nu îl începem astăzi riscăm să ajungem în situaţia de a nu putea acoperi cheltuielile elementare de investiţii”, a mai spus Emil Boc.

Mai multe pe Stiridecluj.ro

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.