20 octombrie 2019

Se caută adulți și copii pentru un spectacol de teatru despre descoperirea identității sexuale

By In Teatru

Regizoarea spectacolului de teatru Totul e foarte normal, din 29 octombrie, ora 20,00, de la Reactor de Creație și Experiment, teatru independent din Cluj-Napoca (str. Petofi Sandor nr. 4), spectacol adresat preadolescenților (adică 10-15 ani) caută… adulți și adolescenți pentru a participa la el.

”CLUJ👉 cine mă poate ajuta cu câteva contacte (nr. tel. sau mail sau fb) de părinți care au copii de 11-14 ani? Aș vrea să îi invit (pe părinți+copii) la spectacolul Totul e foarte normal (pe 29.oct la #reactor) și să le explic personal despre ce este vorba. Intrarea e gratuită. E nevoie de perechi și nu de clase de copii. Spectacolul e conceput pentru părinți+ copii / părinte + copil / părinți + copil / părinte+copii. Părinte = și tutore unde e cazul, bunic, mătușă, persoană cu care locuiește copilul.  *Algoritmii fb nu ne duc deloc către grupul țintă pentru promovarea evenimentului în Cluj, așa că ne-ar prinde foarte bine contacte directe ale prietenilor și cunoștințelor și rudelor voastre. Nu le fac rău, sperăm noi că le facem chiar un bine. ” anunță, Leta Popescu, 30 de ani, regizoare.

Despre ce e vorba în spectacolul?

Acesta vorbește despre o vârstă a schimbărilor fizice,
emoționale și intelectuale,
care se petrec la începutul adolescenței.
Spectacolul e dedicat părinților și copiilor cu vârste între 11 și 15 ani și încearcă, prin participarea lor activă, să ușureze comunicarea dintre generații, abordând în același timp teme care ne interesează pe toți: cât de importantă e educația sexuală în școli, de unde mai află azi copiii despre corpul lor, cât de înțeleși se simt și câtă nevoie au să comunice despre ceea ce li se întâmplă.
Scopul este acela de a stimula dialogul între părinți și adolescenți și de a preveni, pe cât posibil, sentimentele de vinovăție și rușine care însoțesc de multe ori descoperirea identității sexuale.

”Este ceva ce credem noi că va apărea în dialogul dintre părinți și copii. Noi nu le dăm lecții de viață și încercăm să nu îi influențăm. Scopul este să vorbească cu părinții. De aceea este o condiție participarea adulților alături de copii. E foarte blând si delicat creat spectacolul. Ne-a ajutat mult psihologul Carmen Anghelescu, care are multă experiență cu preadolescenții ”, a explicat Leta Popescu pentru Clujulcultural.ro

Până la urmă vor avea loc, în urma solicitărilor părinților, două reprezentații: de la 18:00 şi de la 20:00!

Spectacolul s-a mai jucat la Festivalul Național de Teatru, octombrie 2018, Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, octombrie 2018 și Festivalul de Teatru Tânăr Sibiu, noiembrie 2018 .

Regizoarea Leta Popescu / poza cont personal de Facebook

Despre regizor

Leta Popescu (n. 1989, Galați) activează pe scenele din România începând cu anul 2013. Montează în teatrele naționale din Timișoara, Cluj, Craiova, Târgu Mureș, în Teatrul Figura Gheorgheni și Gong-Sibiu. Lucrează concomitent la Reactor-Cluj, Fabrica de Pensule, Zug.zone, Teatru3G-Târgu Mureș, Replika-București.

E interesată de dramaturgia autorilor contemporani de limbă română și maghiară, dar dramatizează și singură proză/poezie din același univers. Autorii dramatici cu care a colaborat sunt: Elise Wilk, Peca Ștefan, Alexa Băcanu, Mihaela Michailov, Nicoleta Esinencu, Ana Cucu Popescu, Alexandra Pâzgu, Gabriel Sandu, cărora li se alătură în proiectele viitoare Maria Manolescu.

Leta Popescu își creează propriile proiecte regizoarale, cum ar fi „De la proză la spectacol”, proiect în care sunt dramatizați autori contemporani români și din care au rezultat spectacolele „Sfârșit” (proză de Florin Lăzărescu), „Poker” (Bogdan Coșa), „Ghinga” (Dan Coman). Proiectul aflat în derulare se numește „Colaj” și include alte trei spectacole în pregătire pentru 2019-2020: (IN)VIZIBIL(IN)CREDIBIL(IN)CORECT

Leta Popescu abordează în spectacolele sale teme ale prezentului, fără a face un tip de teatru militant/tezist, ci încercând să depisteze vibrațiile lumii trăite împreună cu echipa artistică.

Despre spectacol:

Totul e foarte normal
De: Alexa Băcanu şi Leta Popescu
Regie: Leta Popescu
Cu: Silvana Negruţiu şi Viorel Cojanu
Scenografie: Gabi Albu
Consultant psiholog: Carmen Anghelescu

Vârsta recomandată: 11+
O producţie Replika

Cronici AICI și AICI

1 Comment
  1. Mircea 20 octombrie 2019

    Parerea mea este sa lasati initiativa descoperirii sexualitatii copilului meu in seama familiei sale. Am mai intalnit persoane pline de preocupare fata de eruptia sexualitatii adolescentine, gata sa le ofere tinerilor optiuni si variante, eludand fondul valorilc familial, asumandu-si un rol care nu le apartine. Propun tinerei regizoare sa faca experienta educationalo – artistico – sexuale pe copii dansei.

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.