15 decembrie 2017

„Scufița Roșie și lupul cel flămând” la „Puck”

By In Actualitate, Teatru

Micii spectactori clujeni, alături de părinți și bunici, sunt așteptați duminică, 17 decembrie, de la 11 și 12.30 la spectacolul-atelier interactiv „Scufița Roșie și lupul cel flămând”, după Frații Grimm, în regia și interpretarea lui Ion Iurcu.

Spectacolul „Șoricelul fără frică”/„Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, programat pentru sâmbătă, 16 decembrie, se anulează, ca urmare a doliului național instituit în zilele de 14, 15 și 16 decembrie, în memoria Majestății Sale, Regele Mihai.

Spectacolul „Scufiţa Roşie şi lupul cel flămând” este un spectacol-atelier interactiv, cu momente pline de creativitate şi suspans și a avut premiera în 5 noiembrie.

Este o versiune nouă, cu surprize, a poveștii clasice. Eroina cu boneţică roşie este însoţită în aventurile sale de către păpuşarul-povestitor. Nelipsiţi sunt lupul, vânătorul şi bunica, personaje emblematice în povestea Fraţilor Grimm. Ion Iurcu propune o adaptare haioasă, dinamică, plină de momente muzicale şi interactive prin intermediul cărora graniţa dintre actor şi spectatori se diminuează treptat.

„Povestea în sine este un pretext. Pentru că e o poveste foarte cunoscută, accentul se pune pe interacţiunea cu micii spectatori, în scopul de a le stimula imaginaţia, creativitatea şi pofta de joacă. Concepţia este cea de spectacol-atelier interactiv, cu un actor care dă viaţă tuturor personajelor. Naraţiunea urmează firul poveştii, chiar dacă, pe alocuri, dialogurile sunt înlocuite cu muzică, iar finalul este puţin modificat.”, declară actorul şi regizorul Ion Iurcu.

Spectacolul durează 45 de minute şi este recomandat copiilor cu vârste între 3 şi 8 ani. Cele două reprezentații de duminică vor avea loc de la orele 11 și 12.30.

Joi, 14 decembrie, la 18,30, spectacolul „Croitorașul cel isteț”, în regia Emiliei Nechita se va juca la Centrul de Plasament din Cehu Silvaniei, județul Sălaj. Distribuția este formată din actorii Adina Ungur și Robert Gutunoiu.

Spectacolul care a fost programat pentru sâmbătă, 16 decembrie „Șoricelul fără frică”/„Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, după Frații Grimm, în regia lui Urmánczi Jenő, se anulează. Decizia a fost luată ca urmare a decretării doliului național în zilele de 14, 15 și 16 decembrie.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!