4 noiembrie 2016

Scriitorul norvegian Lars Saabye Christensen, la Book Corner : am teama de a nu repeta ceea ce am spus deja

By In Actualitate, Carte

Într-o sala arhiplină, înconjurat de cărți și urmărit de privirile curioase ale pasionaților de literatură, scriitorul norvegian Lars Saabye Christensen a susținut miercuri, 2 noiembrie, o lectură publică, dar și o întâlnire dublată de un dialog cu cititorii săi.

Evenimentul, găzduit de Book Corner Librarium a reunit atât oameni de cultură, cât și studenți dornici să audă cuvintele poetului și prozatorului norvegian.

            Publicul a ascultat prezentările  poetului Gabriel Bota și  Sanda Tomescu Baciu,  dar și dialogul cu scriitoru, dialog tradus constant în română și în norvegiană. Recunoscut în spațiul românesc ca și prozator, Lars Saabye Christensen a admis că ,,inima sa bate poezie” și a explicat că doza de subiectivism investită într-o creație lirică este net superioară celei investite în proză. Poezia este adevăratul chip al celui ce o compune, ,, proza este, în cea mai mare parte a ei, ficțiune” afirmă autorul.

             Întrebat dacă succesul scrierilor sale constituie o presiune pentru ceea ce urmează să publice, Lars Saabye Christensen a afirmat: ,,presiunea vine, mai degrabă  din dorința de a-mi depăși limitele. Sunt de asemenea urmărit de umbra scrierilor mele anterioare, am teama de a nu repeta ceea ce am spus deja”.

scriitot

Urmând calea romanelor, volumele sale de poezii își vor cunoaște cât mai curând traducerea în limba română, căci a-l cunoște si mai profund pe Lars Saabye Christensen înseamnă a-i cunoaște sublimul versului.

La final scriitorul a citit plublicului câteva poezii în limba norvegiană. A semnat apoi câteva volume, despărțindu-se astfel de numerosul public care l-a ascultat mai bine de o oră.

text de Oana Vîlcan, 

studentă, an 1, jurnalism, UBB

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.