22 septembrie 2016

Scriitorul Andrei Codrescu, invitat de onoare al Festivalului Internațional de Carte Transilvania

By In Actualitate, Carte

Scriitorul Andrei Codrescu (SUA) este invitat de onoare al celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Carte Transilvania, în cadrul căruia va participa la evenimente.

Andrei Codrescu (n. 20 decembrie 1946, Sibiu) este poet, romancier și eseist bilingv. În anii ’60 a emigrat în Statele Unite ale Americii, unde a rămas până în prezent. În perioada 1984-2009 a deținut titlul de MacCurdy Distinguished Professor of English la Louisiana State University. Este comentator la National Public Radio și fondator al publicației Exquisite Corpse: A Journal of Books & Ideas. Autor al peste 50 de volume în urma cărora a obținut recunoașterea internațională, a fost recompensat cu numeroase premii și distincții. În România i-au fost traduse și publicate, de-a lungul anilor, mai multe volume, printre care:Domnul Teste în America (1993), Contesa sângeroasă (1999), Mesi@ (1999, 2006), Casanova în Boemia(2005), Prof pe drum (2008), Gaura din steag. Povestea unei reveniri și a unei revoluții (2008), Ghid Dada pentru postumani. Tzara și Lenin joacă șah (2009), Ay, Cuba! O călătorie socio-erotică (2012)

andrei-codrescu

Program:

Miercuri, 5 octombrie, orele 15.00-17.00

Întâlnire cu Andrei Codrescu

Lansare de carte: The Art of Forgetting/Arta uitării de Andrei Codrescu. Traducere de Alexandru Oprescu (Editurile Caiete Silvane și Școala Ardeleană, Zalău – Cluj-Napoca, 2016).

Prezintă: Ruxandra Cesereanu, Marius Conkan, Daniel Săuca și Vasile George Dâncu.

Eveniment realizat în colaborare cu Institutul Cultural Român și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

 Vineri, 7 octombrie, orele 17.00-18.00

Conferința „Mișcarea Dada și moștenirea sa în contemporaneitate” susținută de Andrei Codrescu. Sala D. Popovici, Facultatea de Litere a UBB.

Venirea lui Andrei Codrescu la Cluj-Napoca face parte dintr-un turneu al scriitorului în cinci orașe din țară (București, Craiova, Zalău, Cluj-Napoca și Sibiu), organizat la inițiativa scriitoarei Ruxandra Cesereanu, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

 Festivalul Internațional de Carte Transilvania se va desfășura în perioada 4-9 octombrie 2016 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.