Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe se apropie de sfârșit. În cele șase zile de festival de până acum, publicul a avut ocazia de a vedea diverse transpuneri în scenă ale temei centrale a acestei ediții, războiul.

Spectacolul Macbeth de W. Shakespeare, în regia lui Luk Perceval, s-a bucurat de un mare interes în rândul publicului clujean. Luk Perceval, unul dintre cei mai importanți regizori contemporani, a participat după spectacol, împreună cu trupa Theatre-Festival Baltic House, la o discuție cu spectatorii. În opinia regizorului, procesul de punere în scenă a pieselor lui Shakespeare este asemenea unui film interior, în care fanteziile noastre sunt create doar prin intermediul cuvintelor.

Un alt eveniment important din cadrul Interferențelor a fost prezența la Cluj, pe scena Teatrului Național, a marelui actor italian Toni Servillo, protagonistul filmului La Grande Belezza. Spectacolul Elvira, pus în scenă de Toni Servillo însuși la Piccolo Teatro di Milano, are la bază cele șapte cursuri susținute de actorul francez, Louis Jouvet, în cadrul Conservatorului Naţional de Artă Dramatică din Paris, în timpul ocupației naziste.

 

De asemenea, pentru prima oară la Cluj a fost prezentă și Compania Forte de la Budapesta, cu producția Vaterland, în regia lui Csaba Horváth. Spectacolul are ca punct de pornire scrierile lui Thomas Bernhard și abordează problema coexistenţei cu păcatele trecutului istoric.

Joi, 29 noiembrie, este programat spectacolul Ilegitim montat de Adrian Sitaru la Teatrul Maghiar de Stat, după care trupa Teatrului Național din Budapesta va prezenta spectacolul Woyzeck de Georg Büchner, în regia lui Attila Vidnyánszky jr.

Vineri, 30 noiembrie, în ultima zi de festival, la Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, se va juca spectacolul Timon din Atena de W. Shakespeare, în regia lui Stathis Livathinos de la Teatrul Național al Greciei. În aceeași seară, la Sala Studio,  Stanislavsky Electrotheatre din Moscova va prezenta spectacolul Idiotology, în regia lui Klim Kozinsky.

Biletele la spectacole pot fi achiziționate de la casa de bilete a teatrului și online pe www.biletmaster.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.