11 noiembrie 2017

Scandalul patinoarului. Poziția Primăriei și organizatorilor

Amplasamentul patinoarului, criticat de un fost viceprimar UDMR

By In Actualitate, Clio

Primăria Cluj-Napoca a concesionat serviciile de organizare a evenimentului ”Târgul de Crăciun”, în urma unei licitații, asocierii compusă din firmele S.C. Respect BigTime Group S.R.L., S.C. Paledris S.R.L. și S.C. Club Arena S.R.L. Contractul de concesiune s-a încheiat pentru o perioadă de 5 ani, anunță dep. mass – media al Primăriei.

Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta în 24 noiembrie 2017 și se va închide în 1 ianuarie 2018.

Soluția câștigătoare propune un concept care urmează un model european de organizare a târgurilor de Crăciun,fără conotații etnice, implementat și în alte orașe mari, precum Koln sau Glasgow.

Conceptul pune în valoare ansamblul statuar Matei Corvin, iar faptul că monumentul se află în centrul patinoarului oferă o protecție suplimentară acestuia și îl aduce în mijlocul clujenilor.

Cum e în lumea civilizată, la Koln, Germania

“Suntem convinși că noua amenajare a Târgului de Crăciun va aduce bucurie clujenilor și tuturor celor care ne vizitează orașul pe timpul desfășurării acestuia”, se spune in comunicatul remis presei.

 

Patinoar in Koln, Germania

Reactia primăriei  vine după ce fostul vicepreprimar UDRM al Clujului, Anna Horvath, un politician controversat, cercetat de DNA pentru acte de corupție și dată jos de DNA din funcția în care a pus-o partidul. Anna Horvath a fost de-a lungul timpului plasată în diferite funcții în aparatul de stat local și central exclusiv de UDMR, al cărui membru vechi este.

”Rugăm insistent o luare de poziție hotărâtă și promptă a Comisiei de Monumente Istorice, a Ordinului Arhitecților din România-filiala Transilvania respectiv a celorlalte foruri de specialitate, în legătură cu legalitatea instalării patinoarului artificial-construcție provizorie, ce se preconizează a înconjura ansamblul statuar Matia Corvinul.

Pe de altă parte considerăm un act sfidare față de reprezentanța politică și comunitatea maghiară, faptul că nu s-a făcut nici o informare sau discuție prealabilă privind ”inovațiie” propuse de Primărie”, a scris, într-una din foarte rarele sale postări  în limba română, pe contul său de facebook, fostul viceprimar.

Viitorul patinoar din jurul statuii lui Matei Corvin. foto Stiridecluj.ro

Foto de copertă stiridecluj.ro

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.