După moartea regretatului director Marius TabacuConsiliul Județean a numit recent un manager interimar la conducerea Filarmonicii de Stat „Transilvania”, pe membrul în corul Filarmonicii,  Cătălin Nistor. Acesta este absolvent al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”. 

Numirea, fie ea și interimară, a stârnit reacții de dezaprobare. Întâi pe un forum intern de Facebook. 

Apoi, singurul oficial al Filarmonicii care a vorbit în public, critic la adresa decizie CJ a fost, dirijorul permanent Gabriel Bebeșelea.

Astăzi, Consiliul Județean a venit cu precizări:

„În virtutea atribuțiilor care îi revin potrivit legii, în contextul vacantării postului de manager al Filarmonicii de Stat “Transilvania”, Consiliul Județean Cluj a decis numirea pe postul de manager interimar a unei persoane din interiorul instituției. Rolul acesteia este de a conduce activitatea curentă a Filarmonicii și de a asigura funcționarea în condiții normale a acestei prestigioase instituții culturale.

Într-un termen foarte scurt, cel prevăzut de lege, Consiliul Județean va organiza concursul pentru funcția de manager, din juriu urmând să facă parte experți și personalități din domeniu. Aceștia vor decide cine anume este persoana cea mai calificată să conducă Filarmonica clujeană.

În această competiție transparentă se vor putea înscrie absolut toate persoanele care îndeplinesc condițiile necesare, câștigătorul urmând a conduce Filarmonica de Stat “Transilvania” în baza unui contract de management.

Consiliul Județean Cluj apreciază Filarmonica „Transilvania” ca fiind una dintre cele mai importante instituții de cultură din județ și din întreaga Transilvanie, motiv pentru care își dorește o cât mai rapidă normalizare a situației, instaurarea unui climat favorabil activității artistice precum și o colaborare cât mai bună și constructivă, la fel ca și până acum. În acest scop, intenția conducerii Consiliului Județean Cluj este aceea a finalizării cât mai rapide și în condiții optime a concursului prin care va fi desemnat viitorul manager, ca premisă a unei depline normalizări a situației.”

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.