13 decembrie 2013

Scandalul colindului antisemit. Tiberiu Groza şi-a dat demisia

By In Actualitate

Scandalul colindului antisemit face victime! După protestele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a Ambasadei SUA la Bucureşti, şi scandalul din media, managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Tiberiu Groza, şi-a depus demisia din funcţie în această seară.

„Am avut o discuţie cu domnul Groza şi i-am solicitat să demisioneze din funcţie pentru ca incidentul iscat de colindul antisemit interpretat de ansamblul Dor Transilvan, pe care îl coordonează şi care funcţionează pe lângă RATUC, regie aparţinând primăriei Cluj-Napoca, să nu împieteze asupra imaginii instituţiei pe care o conduce şi care se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj.  De altfel, domnul Groza nu a participat la emisiunea respectivă în calitate de manager al CJCPCTC, ci în cea de coordonator al ansamblului RATUC, dar acuzele de antisemitism au afectat imaginea Centrului şi cea a Consiliului Judeţean Cluj, instituţii care nu au avut nici o implicare în organizarea şi desfăşurarea acestei emisiuni. Pe de altă parte, consider că, în acest moment, domnia sa nu mai poate conduce centrul. Domnul Groza a dat curs solicitării mele şi şi-a depus demisia, eu am aprobat-o şi a devenit efectivă” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Instituţia va fi condusă de un manager interimar, Mircea Câmpeanu, iar în viitor se va organiza un concurs pentru titularizare, a mai anunţat Consiliul Judeţean.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.