15 decembrie 2014

Scandal la OPERA ROMÂNĂ. Directorul Marius Budoiu a demisionat fără explicaţii

By In Actualitate, Muzica

Scandal la Opera Română Cluj. Directorul Marius Vlad Budoiu a demisionat astăzi, conform OradeCluj.ro

Conform siteului citat, Budoiu nu a mai venit astăzi la birou!

Motivul demisiei sunt neînţelegerile cu instrumentiştii pe un proiect realizat în comun cu Primăria. Instrumentiştii ar solicita onorarii de trei ori mai mai faţă de cât sunt prevăzute acestea în contract.

Budoiu

Este posibil să fie vorba de concertul de vineri de la Polivalentă cu Marcel Pavel şi Grigore Leşe, intitulat “Nu-i lumină nicări”.

Clujulcultural.ro a contactat surse în Operă care spun că Budoiu nu a informat pe nimeni oficial despre decizia lui!

“Nu ştim nimic oficial, e o stare de tensiune, ne concentrăm să ducem la bun sfârşit concertul de vineri. Revenim cu o poziţie când avem informaţii complete”, ne-a spus o sursă din Biroul de PR al Operei Cluj.

Opera Română tocmai anunţase un spectacol de proporţii la Sala Polivalentă. De asemenea, Sabin Mircea  Rus, PR-ul Operei s-a retras din funcţie după ce a fost implicat într-o serie de scandaluri publice fiind acuzat printr.o serie de documente anonime scurse în presă de manipularea banilor pentru onoratii. De asemenea, Rus a fost acuzat de siteul ZiardeCluj.ro că a plagiat informaţii pentru siteul său agendaculturală.ro.

Reamintim că recent, concurentul lui Budoiu, bassul Ioan Vrăşmaş a obţinut anularea în instanţă a concursului pentru postul de director. Ministerul Culturii va relua concursul.

 

2 Comments
  1. […] interimar al Operei Naţionale Cluj, după ce tenorul Marius Vlad Budoiu, vechiul director a demisionat în data de 8 decembrie 2014. De asemenea, echipa de PR a instituţiei are un nou şef, prezentat […]

    Reply
  2. […] purtător de cuvânt al Operei Române, Mircea Sabin Rus, aflat de mai multe luni în mijlocul unor scandaluri publice de proporţii, ultimul pe listă fiind cel al spectacolului “Nu-i lumină […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.