Scandal la Opera Maghiară. Zeci de angajați fac scut comun cu direcțiunea împotriva calomniilor

Operă

Scandal la Opera Maghiară. Zeci de angajați apără direcțiunea, printr-un comunicat, împotriva ”calomniilor”. Ei acuză un coleg, fără să-l nominalizeze, că dă vina pe conducere pentru apariția a 30 de cazuri de COVID-19, fapt ce a paralizat Opera Maghiară. Acesta e acuzat că ar fi răspândit ”calomnii”. 

”În urma prezentării premierei operei „Flautul fermecat” din data de 3 octombrie, mai multe calomnii au fost făcute la adresa Operei Maghiare. Noi, 94 de angajați ai instituției, semnatari ai acestui document, considerăm că pentru dezmințirea acuzațiilor, avem responsabilitatea de a face public unele informații privind situația actuală:

Direcțiunea Operei a adus la cunoștința tuturor angajaților prin email și verbal (cu ajutorul unui personal desemnat) regulamentul pentru prevenirea contaminării cu virusul Covid-19 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară. În clădirea Operei începând cu luna martie toți angajații au avut obligația de a purta mască, și a fost indicată purtarea mănușilor de unică folosință. Îndeplinirea acestor reguli este responsabilitatea fiecărei persoane în parte, iar nerespectarea acestora se face cu asumarea răspunderii individuale. Direcțiunea nu îşi poate asuma responsabilitatea pentru deciziile personale care contravin regulamentului. Conform ordinului, în clădire sunt așezate dispozitive cu dezinfectant, la intrare se ia temperatura angajaților, iar sălile sunt sterilizate zilnic.
        Conform regulamentului, în cazul în care un angajat prezintă simptome de Covid-19, este obligat să înștiințeze imediat medicul de familie și direcțiunea Operei, și este nevoit să rămână acasă până la vindecare. Dorim să accentuăm faptul că în cazul în care direcţiunea nu este informată cu privire la nerespectarea acestor reguli, nu are cum să ia măsuri preventive și nici nu poate fi trasă la răspundere. Conducerea Operei imediat după ce a aflat de primul caz de infecție, a dat un nou ordin: începând cu 5 octombrie este strict interzisă intrarea în instituție. Doar câte o persoană a personalului de administrație este prezentă în birouri, pentru a diminua răspândirea virusului.
Conform legislaţiei în vigoare, la spectacolele Operei Maghiare din luna octombrie, în loc de 820 de persoane, doar 410 spectatori au ocupat loc în public. Purtarea măștii a fost obligatorie, iar celor care nu aveau mască, li s-au oferit măşti din partea instituției. La intrare publicul era invitat să folosească dezinfectant de mâini, și i s-a luat temperatura. Treisprezece angajați au fost însărcinați cu supravegherea sălii și a foaierului pentru respectarea regulilor anti-Covid (purtarea măștii, distanțarea socială) pe toată durata spectacolului și în repetate rânduri au fost atenționați prin anunţuri puse la difuzoarele din sală pentru respectarea regulilor. În timpul celor două reprezentații sala mare a fost aerisită.
        Triști și indignați am luat la cunoștință acea calomnie apărută anonim, conform căreia unii angajați cu simptome Covid-19 ar fi fost obligați să ia parte la repetiții. Colegul care a comunicat aceasta, are obligația de a-și face public numele.
        Noi, 94 de angajați ai Operei Maghiare din Cluj, respingem acuzațiile presei, conform cărora direcțiunea ar fi responsabilă pentru actuala situație epidemică apărută în instituție. Colegilor afectați de virus le dorim însănătoșire grabnică!”, conform comunicatului remis presei.

Persoanele care au semnat declarația:

  1. Antal Attila
  2. Antal Mária Magdolna
  3. Babos Kinga
  4. Balla Sándor
  5. Barabás Csaba
  6. Barabás Júlia
  7. Barabás Sándor
  8. Barabás Zsuzsa
  9. Bardon Tony
  10. Bereczky Delinke-Ráhel
  11. Béres László
  12. Buksa Mária
  13. Buksa Péter
  14. Cădariu Mircea
  15. Csete Márton
  16. Demény Attila
  17. Feier Anda Diana
  18. Fodre Attila
  19. Hasznosi Zoltán
  20. Hauer Erik
  21. Horváth Erika
  22. Horváth Zoltán
  23. Incze G. Katalin
  24. Jancsó Hajnal
  25. Kádár Kinga
  26. Kakucs Éva
  27. Katrinecz Erika
  28. Kele Brigitta
  29. Kis-Kalló András
  30. Kis-Lukács Bernadett
  31. Kondrát Bea
  32. Kostyák Júlia
  33. Kovács László
  34. Köri Kinga Krisztina
  35. Laczi-Zsoldos Noémi
  36. Lőrincz Gyula
  37. Márton András
  38. Morvay Viktória
  39. Nagy Gergő
  40. Pálfi Kinga
  41. Peti Tamás Ottó
  42. Popa Andreea
  43. Prisacariu Oana
  44. Rétyi Zsombor
  45. Rusu P. Gabriela
  46. Salamon Ádám
  47. Selmeczi György
  48. Siklódi Zoltán Géza
  49. Starmüller Katalin
  50. Szabadi Péter
  51. Szabó Emese
  52. Szabó József
  53. Szabó Krisztina
  54. Szabó Levente
  55. Szabó Melinda
  56. Szalantai Beáta
  57. Székely Attila
  58. Szép Gyula Bálint
  59. Szikszai László
  60. Szőcs Imre
  61. Telpiz Ilie
  62. Terebesy Ioana Cristina
  63. Timofte Daniela
  64. Tóth Erzsébet
  65. Tóth Ilona
  66. Tóthfalusi Hajnal
  67. Török Dani Márton
  68. Tulbure Gună Livia
  69. Varga Attila
  70. Varga János
  71. Venczel Attila
  72. Vigh Ibolya
  73. Vlad Sebastian, și 21 de semnatari anonimi

Cluj-Napoca, 19 octombrie 2020

Citește și: 

UPDATE. OFICIAL. 5 cazuri de Covid 19 la Opera Maghiară din Cluj !

2 thoughts on “Scandal la Opera Maghiară. Zeci de angajați fac scut comun cu direcțiunea împotriva calomniilor

  1. Comunicatul nu contrazice nerespectarea regulilor la repetitii deci e clar ce s-a intamplat. In rest, pupincuristii semnatari fac ceea ce stiu cel mai bine, incearca sa linguseasca conducerea. Ce le pasa lor ca unor colegi le-a fost pusa viata in pericol?!

    1. Așa credem si noi, ca s-au creat tabare, pupincuriștii semnatari si cei care nu au semnat. Avem surse în operă, stim că asa e. Regretabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *