Scriitorul Gabriel Liiceanu a  fost la Cluj marți, 28 iunie, pentru a prezenta publicului „Nebunia de a gândi cu mintea ta“, cel mai recent volum al său publicat la Editura Humanitas (director…Gabriel Liiceanu n.n.) și una dintre cele mai căutate cărți Humanitas la târgul de carte Bookfest 2016  din această lună de la Bucureşti.

Lansarea și sesiunea de autografe au avut loc cu începere de la ora 16.00, în Sala Tonitza a Muzeului de Artă Cluj. Au  vorbit la eveniment, alături de Gabriel Liiceanu, filosoful Alexander Baumgarten, de la UBB,  și istoricul Lucian Nastasă Kovács, manager al muzeului.

Liiceanu
Gabriel Liiceanu a lansat o nouă carte la Cluj- (foto) Tiberiu Matei

Lansarea a fost fi precedată, la ora 12.00, de o întâlnire cu liceenii înscriși în clubul de lectură Fanbook, modulul de istorie. Găzduit de la începutul anului de librăria Humanitas Cluj, clubul de lectură a fost organizat în parteneriat cu Asociația CSR Mindset, La Fântâna România, Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai și Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai“, cu scopul de a încuraja lectura unei cărți în fiecare lună și de a da ocazia ca subiectele și temele importante să fie dezbătute împreună cu invitații speciali ai fiecărei ediții. Cartea despre care membrii clubului au  discutat cu Gabriel Liiceanu pe 28 iunie va fi „Cum s-a românizat România“ de Lucian Boia.

DSC_0005
Lucian Nastasă-Kovacs şi Gabriel Liiceanu discută în Muzeul de Artă (c) clujulcultural.ro

Lansarea a avut loc la o oră la care foarte mulţi clujeni nu au putut veni, 16.00. Liiceanu continuă să facă săli pline iar sala Tonitza a devenit repede neîncăpătoare. A fost o lansare de carte într-o căldură suficantă, într-o saună efectiv, lucru remarcat şi de Liiceanu.

“Mulţumesc că aţi venit să faceţi saună cu mine”a spus filosoful.

Dincolo de gluma acestuia, credem că organizarea a fost deficientă şi că era mai bine să fie făcută în curtea interioară,  care stătea…goală. Dacă un concert de jazz cu scenă mare s-a putut cu o seară înainte, credem că se putea face lansarea tot acolo fără probleme.

Dar ardelenii sunt răbdători. Aşa că ne-am aşezat pe scaune, unii, iar alţii pe parchet şi am ascultat răbdători excursul lui Liiceanu, prefaţat de o prezentare sintetică a profesorilor Nastasă Kovacs şi Alex Baumgarten.

DSC_0027
Arhiplin la lansarea la Gabriel Liiceanu (c) clujulcultural.ro

Liiceanu are o ştiinţă de a capta sala deşi a vorbit ….două ore non stop.

Clujulcultural.ro vă oferă patru filmări de la ampla lansare a filosofului:

Liiceanu nu s-a sfiit să discute şi despre politică şi unele derapaje democratice:

Despre vot şi consecinţele sale:

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.