13 mai 2017

Sârbii de la EYOT, concert la Sala Radio

By In Actualitate, Cooltura

Jazz Fan Rising prezintă trupa sîrbească Eyot într-un concert extraordinar  la Cluj-EYOT – the Nirvana of jazz.

EYOT va concerta la Cluj-Napoca, luni, 15 mai, de la ora 19:00, în Sala Radio Cluj (str. Donath 160)

 EYOT este o trupa cu un sound eclectic de o mare frumusețe, care navighează intre rock și jazz, între punk și ambiental, impresionism și romantic, și este susținut de compoziții puternice.

Indiferent cum veți alege să numiți muzica acestor patru băieți, un lucru este clar : conține un melanj de energie și de inteligență care nu vă lăsa să stați locului. Spectacolele lor live sunt pline de energie și de emoție, îl împing pe ascultător către lumea sa interioară și îi creează o experiență unică.

Reprezentant de excepție al noii generații de muzicieni Europeni, cvartetul sârbilor de la EYOT sparge barierele temporale, geografice și culturale ale jazz-ului balcanic, amestecând-l cu muzica clasică, art-rock și muzică tradițională. 

La Gărâna, în 2016, EYOT au făcut să explodeze “Poiana Lupului” și multă lume i-a considerat o revelație a ediției 20. Dacă ați fost acolo, veți dori cu siguranță să îi revedeți, și în plus să ascultați piese noi, de pe ultimul lor album, lansat in ianuarie 2017. 

 

EYOT înseamnă: Dejan Ilijic – Pian, claviaturi; Sladjan Milenovic – Guitar; Milos Vojvodic – Drums; Marko Stojiljkovic – Bass

Bilete AICI și AICI

Preț bilet: 60 lei

Reprezentația concertului cu EYOT este organizată de JAZZ FAN RISING, prima asociație privată a connoisseur-ilor de jazz din România, cu filiale la București și Cluj. Membrii asociației finanțează prin contribuție personală onorariile artiștiilor pe care îi aleg prin vot democratic.

 „JAZZ FAN RISING este formată din întreprinzători, manageri în multinaționale, medici, avocați și arhitecți. Toți cu colecții de muzică consistente și împărtășind cu plăcere bucuriile muzicii. Alegerile noastre completează agenda de jazz din România. Invitații noștri sunt “rarități”: artiști și proiecte savurate de “cunoscători” sau “stele în curs de consacrare”. Prin asociația noastră dorim să constituim o voce a unei părți a publicului de jazz pe piața muzicală, care să se alăture artiștilor și promotorilor de concerte”, spune Ciprian Moga, inițiator și coordonator al asociației Jazz vFan Rising.

 Biletele la concert pot fi cumpărate de pe www.eventbook.ro  și de pe www.biletmaster.

 Până în prezent, asociația JAZZ FAN RISING a mai organizat 12 concerte pe parcursul a trei sezoane. Șase dintre acestea au fost premiere pentru România: Benedikt Jahnel Trio, Alessandro Giachero (pian), Between the Times (fantezie jazz-renascentistă), Christian Wallumrod Ensemble și Hakon Kornstad. Alte trei concerte au fost premiere pentru Cluj (Tonbruket și Benedikt Jahnel Trio). În fine, două concerte cu artiști consacrați (Vijay Iyer Trio și duo Vincent Peirani & Emile Parisien).

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.