UPDATE. Primarul Emil Boc a discutat cu presa situaţia Cetăţuii, proprietate a Unita Turism Holding. Intrebat de clujulcultural.ro despre situatia juridică şi cea generală, Boc a spus clar: ” Nu putem interveni, e o proprietate privată, care e sfântă în capitalism. Maximum putem, poate şi vom da o amendă dacă nu se face curat, dar trebuie văzut dacă este cadru legal, că nu pot să intru pe nici o proprietate privată. Boc a mai spus ca inca o înțelegere cu Unita nu exista”. In acest moment, managementul UNITA susţine că Primăria refuză să pună în aplicare o sentinţă definitivă obţinută de Unita şi care priveşte ştrandul de lângă stadionul Cluj Arena, unde se doreşte construcţia unei bloc de 8 etaje. Surse bine informate au declarat pentru clujulcultural că au existat negocieri între managerul Unita Cluj, Apahidean, şi Emil Boc.

—————————————————————————————————————————

Clujenii au inițiat pe Facebook o campanie care își propune să salveze CETĂȚUIA, o bijuterie a orașului devenită ruină din cauza faptului că proprietarul și municipalitatea nu au ajuns la un numitor comun într-o dispută imobiliară.

“Domnule primar, stimați consilieri locali, politicieni, jurnaliști, oameni care iubiți Clujul – Salvați Cetățuia!”, este mesajul acestei campanii inițiate de un lector de la USAMV, Mihai Cucerzan.

Fotografiile au fost realizate şi postate pe pagina sa personală de  Facebook de jurnalistul Cristian Ivaneş de la Radio Cluj.

Campania a strâns până acum peste 230 de like-uri. Materialul are comentarii critice la adresa Primărei Cluj care nu intervine pentru amenajarea zonei.

Sandor Ecsedi: “Daca stramosi Clujului ar vedea in ce hal au ajuns constructiile istorice a orasului nu ar fi mandri de generatiile urmase! Rusine organelor competente pentru situatia prezenta!”

1609998_685865414768091_1231792186_n

Horica Petrinca: “Daca conducatorilor nostri le-ar placea cultura si nu cultul banilor poate ar face ceva!”

Capusan Lidia: “Nu-i intereseaza…fac arene si stadioane”

Adrian-Octavian Dohotaru: “Contactează-l pe Arh. Szabolcs Istvan Guttman, preș. OAR Transilvania și dânsul îți va spune care este stadiul negocierilor legate de Cetățuie cu primăria și privații care au hotelul care nu trebuiau împroprietăriți cu terenul de acolo.. Cert e că ar ceda terenul primăriei dacă ar municipalitatea ar ceda ștrandul municipal de lângă stadion, pe care să construiască.. Poate din cauza asta Cetățuia nu a apărut pe lista de priorități bugetare în 2014″

Mai multe puteţi pe siteul care a preluat primul campania, adică pe buzznews.ro

2 COMENTARII

  1. De ce sa cedeze vechiul strand??? Sa construiasca ceva gigant si sa distruga toata verdeata? ca parca avem prea multa pe cap de locuitor…
    Ar trebui revizuite retrocedarile de terenuri si imobile, in tot Clujul…
    Dar, la nivelul de coruptie existent la toate nivelele…, la ce sa te astepti???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.