Salonul de carte „Ce le citim copiilor” – ediția de primăvară, primul salon de carte pentru copii din România

Actualitate Carte

Salonul de carte „Ce le citim copiilor”, ediția de primăvară, și-a deschis porțile virtuale acum cinci zile, înregistrând, din momentul lansării lui online, vânzări de peste 500 volume.

Evenimentul este primul salon de carte pentru copii din România desfășurat atât în mediul offline, cât și în cel online.

Organizat sub egida grupului Ce le citim copiilor, salonul de carte își propune să reunească, într-un concept inedit, nu doar părinții, copiii și Cartea, ci să aducă Scriitorul și Scrisul printre cei prezenți, într-o serie limitată de evenimente.

Invitatul principal al salonului este Gabriel Poenaru, ilustrator de carte și de text, în special pentru copii, care va lansa la Cluj două dintre volumele sale, Firul de iarbă și Aricii din strada 5.

Alături de creațiile sale, evenimentul va aduce împreună cartea mai puțin cunoscută scrisă de autori și ilustratori valoroși, cu cartea unor edituri cu tradiție, însă cu aplecare spre subiecte alese.

Salonul clasic se va derula pe perioada a două zile: sâmbătă, 11 martie 2017, și duminică, 12 martie 2017, în două locații.

Program:

Sâmbătă, orele 10.00-14.00 – Grădinița Octofun, Cluj-Napoca, Constantin Brâncuși, nr. 109:

– Salon de carte;

– Lansarea cărții “Firul de iarbă” – Gabriel Poenaru;

– Atelier de ilustrație de carte pentru copii (gratuit) maxim 30 de copii, susținut de Gabriel Poenaru.

 

orele 16.00 si 20.00 – “zece degețele” – Florești, str. Dumitru Mocan, nr. 26:

– Salon de carte;

– Lansarea cărții “Firul de iarbă” de Gabriel Poenaru;

– Seminar pentru părinți pe tema importanței lecturii cu Gabriel Poenaru și psiholog autor de cărți pentru copii – Lăcrămioara Cojocaru;

– Seară de lectură la Biblioteca “Ce le citim copiilor” – maxim 20 de copii.

 

Duminică, orele 10.00 – 14.00 – Grădinița Octofun, Cluj – Napoca, Constantin Brâncuși, nr 109:

– Salon de carte;

– Lansarea cărții “Aricii din Strada 5”;

– Atelier de modelaj în lut a unor personaje din cărțile salonului (gratuit) – maxim 20 de copii, susținut de Emanuela Oltean.

 

Atelierele sunt adresate copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.

 

În cadrul ambelor variante ale salonului, se vor desfășura concursuri în urma cărora editurile vor oferi participanților premii constând în cărți.

 

Participarea (gratuită) la atelierele pentru copii se face în baza unei rezervări prealabile la adresa de e-mail: bianca.mereuta@gmail.com.

Salonul de carte este o prelungire firească a activității grupului Ce le citim copiilor, ce a generat ]n jurul său o comunitate de peste 21.000 de cititori,  și  are ca scop promovarea unei selecții atente de carte menite formării de oameni mari, crescuți în iubire pentru frumos, bine, adevăr și deschidere, oameni cu minte și suflet,  creatori ai unei lumi mai bune. Unic prin structura și modalitatea sa de desfășurare, salonul se va derula, pe o perioadă de șapte zile, atât în mediul online, cât și în cel fizic.

Ce le citim copiilor lansează, cu ocazia salonului de carte, campania Cărțile cresc oameni mari, o campanie de conștientizare a părinților despre importanța lecturii în familie și a prezenței cărților în mediul de creștere al copilului încă de la naștere. Mai multe detalii despre aceasta găsiți pe pagina grupului, https://www.facebook.com/CeLeCitimCopiilor/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *