S-a deschis stagiunea la Teatrul Maghiar de Stat Cluj (TMSC), ieri seară, cu spectacolul Aniversarea în regia lui Robert Woodruff.

“Mă simt atras de spectacolele care abordează extremele comportamentului uman şi Aniversarea este un astfel de proiect. Adeseori familiile, ca şi societăţile, se bazează pe minciuni, secrete şi adevăruri parţiale. Aceste minciuni, adânc îngropate în ADN-ul grupului se reflectă pe faţa încordată a familiei sau a întregii culturi. Este o tensiune ascunsă. Este o mască a prefăcătoriei. Comportamentul unui grup aflat sub pactul tăcerii reflectă această suferinţă – şi în urmare devine agresiv, bolnav, sălbatic. Aniversarea înfăţişează puterea nemaipomenită, îndrăzneaţă a faptelor individuale care tind la ruperea codului tăcerii. Frumuseţea curajului care aruncă lumina adevărului asupra vieţilor noastre individuale şi asupra culturii noastre”,  descrie Robert Woodruff pe siteul TMSC.

Iulius Ceasar. Foto Teatrul Maghiat de Stat official.

Ce premiere vedem în stagiunea 2017/2018?

Conducerea TMSC a fixat o serie de premiere: Îngeri în America de Tony Kushner (regia Victor Ioan Frunză), Ilegitim de Alina Grigore şi Adrian Sitaru (regia Adrian Sitaru), Los Putrefactos (regia Tompa Gabor), Pool (No Water) de Mark Revenhill (regia Radu Alexandru Nica), Burghezul gentilom de Moliere (regia Mihai Măniuţiu), Lulu de Frank Wedekind (regia Eszenyi Eniko) plus un proiect câştigător al concursului de spectacole dedicat tinerilor regizori, care încă nu a fost anunțat.

Program complet AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.