29 octombrie 2013

S-a lansat un nou album cu fotografii din Clujul interbelic!

By In Esenţial

Albumul Clujul interbelic în imagini și reclame este cel mai complex și fascinant instrument prin care putem cunoaște viața din urbea de pe Someș între 1918 și 1939. Cinematografe bine dotate în care rulau cele mai noi filme de la Hollywood, curse de mașini, mitinguri aviatice, sporturi și promenade, modă și concursuri de frumusețe, serate dansante sau hoteluri celebre, dar și cele mai cunoscute restaurante și cofetării ale vremii. Imagini inedite, informații deosebite și reclame savuroase despre Clujul de altădată. Fotografiile sunt însoţite de explicaţii cu conţinut istoric. Albumul  a fost editat în 200 de exemplare și însumează 96 de pagini.

Cei doi autori

Ucu Bodiceanu şi Lăcrămioara Chiş, autorii albumului despre Clujul interbelic

Acest album, realizat de cercetătorii Ancuţa-Lăcrămioara Chiş şi  Ucu Bodiceanu a fost lansat astăzi la Primăria Cluj. Volumul a fost sprijinit financiar de primărie. El costă 35 de lei şi poate fi comandat la Asociaţia Clujul de Altădată adică de aici. De asemenea, la sala de sticlă a Primăriei vor fi expuse timp de o săptămână fotografii cu Clujul interbelic.

“Am lucrat mult la el şi a ieşit un lucru bun. Bucuraţi-vă de album, comparaţi pentru că aveţi ce, cinematografele de altădată, locurile de promenadă, concursurile sportive, de frumuseţe. Pozele le avem din arhive personale, din presa vremii, din biblioteci, de la colecționari particulari, de la familii, din diverse surse. Bucuraţi-vă şi de expoziţie. Vă mulţumim că aţi venit la lansare” a spus unul din semnatari, doctorul în filosofie Ancuţa-Lăcrămioara Chiş.

Vă oferim o serie de fotografii care apar în album: