9 aprilie 2014

S-a deschis Târgul de Carte Gaudeamus. Poetul Ion Mureşan: Să pavăm Clujul cu cărţi!

By In Esenţial

Ediţia a 15-a a Târgului de carte Gaudeamus a debutat astăzi la Cluj-Napoca. Un cort gigantic va împânzi Piaţa Unirii, unde un babilon de cărţi, DVD, CD şi viniluri vă aşteaptă!

Zeci de edituri din Cluj şi  edituri centrale, Humanitas, All, Rao, Curtea Veche, Corint,  prezintă o ofertă diversă. Reducerile sunt şi de 90 la sunt. Amatorii de carte pot cumpăra cărţi şi cu 1 leu!

DSCF2558

Să pavăm Clujul cu cărţi!

Poetul Ion Mureşan, preşedintele de onoare al ediţiei cu numărul 15 al Gaudeamusului, a uimit asistenţa prin propunerea lui făcută la microfonul Târgului:

“Să faţadizăm şi să pavăm Clujul cu cărţi. Aşa s-ar putea realiza Marea Refaţadizare. Cu câte cărţi există, putem pava tot oraşul”, a spus Ion Mureşan, fără să glumească!  Aproape de el stăteau organizatorii şi primarul Emil Boc, invitat la deschidere.

Acesta a luat cuvântul şi a declarat:

“Dacă e un loc în România în care cartea se simte la ea acasă, acesta este cu siguranţă Clujul, care e o adevărată cetate a cărţii. Acolo unde există carte, nu există ignoranţă”, a declarat edilul.

Directorul Târgului, Vladimir Epstein, este cel care organizează Gaudeamus de ani şi ani. El e practic “sufletul” evenimentului:

“Aşa cum suntem primiţi la Cluj, nu suntem nicăieri. Ca cifre, ne situăm la egalitate cu ediţia de anul trecut, care a fost una record. Sperăm să reuşim să menţinem ştacheta. Nu mă las până nu lansez o provocare: haideti saă facem ca târgul de la Cluj sa devină primul târg internaţional din seria Caravanei Gaudeamus. Ce-ar fi să începem sa lucrăm la asta chiar de mâine?”, a spus acesta.

DSCF2560

Reduceri între 20 şi 70 la sută la editurile clujene!

Editurile clujene Eikon, Limes, Casa Cărţii de Ştiinţă, Ecou Transilvan, Ideea, Presa Universitară Clujeană, CA Publishing, au anunţat reduceri puternice la titluri: între 20 şi 70 la sută. Eikon, Limes, CA Publishing şi Ecou Transilvann au scos titluri noi special pentru această ediţie a târgului.

Prima lansare de carte a târgului a aparţinut impetuoasei edituri Eikon, care a lansat un volum de evocări despe marele jurnalist clujean Radu Săplăcan!

Targul Gaudeamus poate fi vizitat in cortul  amplasat in Piaţa Unirii  de miercuri până sâmbătă, între ora 10 şi 20, iar duminică între 10 si 14.

Programul complet al lansărilor aici!

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.