26 martie 2015

S-a dat startul microstagiunii Teatrului Maghiar, cu gulyas, ping pong si piese atractive!

By In Actualitate, Teatru

Startul seriei de evenimente organizate de Teatrul Maghiar de Stat Marți, a fost dat în 24 martie, ora 14.00, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului. Actorii Áron Dimény și Balázs Bodolai au fost ghizii primelor vizite în culise. Ei le-au prezentat celor prezenți colțurile ascunse ale teatrului, atelierele de producție și spațiile care nu pot fi văzute în timpul spectacolului, dar unde se desfășoară munca de care depinde reușita acestuia.

 

Campionatul de tenis de masă, devenit deja o tradiţie de Ziua Mondială a Teatrului, a avut loc pe terasa cafenelei Bulgakov, începând cu ora 16.00. La meci au participat reprezentanţi ai presei și membrii ai trupei Teatrului Maghiar. În acest timp, actița Júlia Laczó a pus pe foc gulaşul pregătiti special pentru această ocazie. Câştigătorii competiţiei sunt: Tihamér Dombi – locul I., Soma Hatházi – locul II. şi András Györffy – locul III.

szinhazi_vilagnap_bi-7047

Regizorul Tompa Gabor a jucat ping pong

 

 

În deschiderea microstagiunii s-a jucat, la Sala Studio, spectacolul Cel care închide noaptea de Nona Ciobanu. După reprezentație, în spaţiul special amenajat în foaierul de la Sala Mare, numit Cine-Teatru, spectatorii au putut urmări două dintre spectacolele devenite deja clasice – Crima din strada Lourcine de Eugène Labiche şi Scaunele de Eugène Ionesco – puse în scenă de Vlad Mugur. La eveniment s-a adunat un număr mare iubitori de teatru, scaunele s-au ocupat, iar popcornul pregătit a fost apreciat.

szinhazi_vilagnap_bi-7266

Gulyas si teatru

 

Miercuri, 25 martie, vor continua vizitele în culise, iar de la ora 14.00 , la Cine-Teatru, va fi proiectat spectacolul Casa curată de Sarah Ruhl, regia Attila Keresztes, urmat fiind de Dybbuk după S. Anski, regia David Zinder. Începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului, se va juca spectacolul Vizita bătrânei doamne de Friedrich Dürrenmatt, regia: Tompa Gábor.

Evenimentele continuă până duminică. Programul complet AICI

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.