7 octombrie 2018

Rostirea cea mai lungă: Clujul, la un pas de recordul mondial la citit

3491 participanți validați la MAREA LECTURĂ

By In Carte

Organizatorii Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT) 2018 au dat publicității pe pagina oficială de Facebook  cifra validată de oficialii Cartea Recordurilor la evenimentul “Marea Lectură”, care a avut loc, sâmbătă, în cadrul FICT.

“Ieri, la Cluj, s-a scris o pagină de istorie: s-au validat 3.491 de participanți la Marea Lectură, care au citit, consecutiv, timp de 10 ore și 20 de minute.

Urmează analizarea și certificarea întregului eveniment.

Le mulțumim tuturor participanților, voluntarilor, sponsorilor și partenerilor care au făcut posibilă această manifestare culturală unică în România.

Prin Lectură lumea poate fi mai bună!”, anunță organizatorii Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT) 2018.

Echipa FICT, organizatori, voluntari, la finalul MARII LECTURI. FOTO FICT 2018.

“Marea lectură” a avut loc în cadrul FICT. A fost  o tentativă oficială de intrare în CARTEA RECORDURILOR- GUINNESS WORLD RECORDS la secțiunea „Most people in a reading relay”. S-a citit din cartea “Eminescu. Poezii alese”, tipărită în 10.000 de exemplare de editura Școala Ardeleană.

Adjudecătorul britanic, venit la Cluj,  a sigilat dovezile si inregistrarile video si după analiză va valida sau nu cifrele și doar atunci se va ști dacă e record mondial ceea ce s-a întâmplat la Marea Lectură, au declarat astăzi pentru site  organizatorii FICT.

“Sper să stabilim nou record mondial. Oricum, sunt foarte mulțumit de reacția publicului, îi mulțumesc pentru tot, pentru modul în care s-a mobilizat, orice ar fi sunt mândru de ce am reușit împreună”, a declarat Vasile George Dâncu, director FICT 2018.

3072 de voturi ar fi noul record mondial ce se așteaptă a fi validat, cel anterior fiind de 3071, deținut de un oraș din India din 2015. 

Momentul în care cititorul nr 3072, cifra viitorului record mondial, dacă va fi omologat FOTO Clujulcultural.ro

Totul depinde acum de oficialii Cărții Recordurilor. Anunțul oficial va mai dura o perioadă, au spus organizatorii.

FICT 2018 s-a aflat la ediția a 6-a.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.