5 octombrie 2018

“Romania in 100 Faces” colorează cu personalități pereții liceului “O. Ghibu”

By In Vizual

Elevii liceului “Onisifor Ghibu” din  Cluj-Napoca au parte de un proiect inedit. Pereţii instituţiei au fost acoperite de o mare pictură murală.

“Dezvelim printr-un show de video-mapping acompaniat de muzică live cea mai nouă pictură murală pe peretele liceului clujean “Onisifor Ghibu”. Un concept al artiștilor Kero și Ocu prinde viață, pe peretele liceului, cu ajutorul a 100 de persoane care învață să agite un tub de graffiti.

Ideea s-a născut acum, în anul centenarului, când Launloc și #BLANĂ! au vrut să pună cap la cap o listă cu 100 de oameni care au adus o schimbare în domeniile în care au activat, fie că e vorba de artă, științe, medicină, literatură sau politică. Forma României e mai mult decât a unui pește, forma României e conturată de acei oameni care ne inspiră, care au lăsat lucruri frumoase în urma lor.

Evenimentul este dedicat publicului larg de toate vârstele și este gratuit.”, au anunțat organizatorii.

Printre personalitățile pictate sunt nume ca Regina Maria, Iuliu Maniu, George Enescu, clujenii Lucian Blaga, Emil Racoviță sau Mircea Eliade.

100 de clujeni, reprezentanți ai multor alte domenii de activitate, au fost invitați să realizeze portretul acestora sub coordonarea artistului Kero.

Vernisajul va fi vineri la ora 18 până la 22.00.

Un eveniment realizat prin colaborarea dintre Asociația Launloc și Asociația BLANĂ!

 

Evenimentul este sprijinit de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” Cluj cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Un alt proiect de artă stradală, independent de acesta, are loc la liceul “Octavian Goga” în cadrul inițiativei de bugetare participativă.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.