Rockul clujean merge mai departe. Sute de clujeni, inclusiv primarul Emil Boc însoţit de soţia sa, Oana Boc, au venit la concertele trupelor Costi Cămărăşan Band şi a trupei clujene tribut Pink Floyd, cei de la Speak Floyd, pe strada Kogălniceanu, în cadrul Zilelor Clujului. Speak Floyd, formată din muzicieni consacraţi, e singura trupă tribut Floyd din România şi are deja are un grup cert de fani.

Dacă la Costi Cămărăşan Band, la ora 20.00, erau circa 400-500 de persoane, la Speak Floyd spaţiul, unul limitat, îngust, de pe strada Kogălniceanu, din dreptul liceului Emil Racoviţă, a devenit arhiplin.

În aceste condiţii ne punem întrebarea de ce planificatorii de la Primărie nu dau şansa trupelor clujene să cânte pe scena din Piaţa Unirii, pentru că public este?

COSTI
Costi Cămărăşan Band live

Rock şi coveruri Compact cu Costi Cămărăşan Band

Clujenii au vibrat la melodiile excelente ale celor de la CCBand. S-au trecut în revistă şi melodii ale trupei înfiinţate chiar de muzicianul Costi Cămărăşan, celebra Compact. Aşa că rockerul veteran şi colegii săi în funte cu charismaticul solist Dudu Isabel dar şi de excelentul chitarist Richard Bordea au dat drumul unei reprize de sănătos rock ardelean, cu melodii proprii, ale  Compact C şi a Compactului iniţial.

costi1
Costi Cămărăşan şi chitara sa minunată, in concert-foto Eclujeanul.ro

Melodiile au curs una după alta, stârnind nostalgii mari în public, unde dădea din cap şi fredona şi primarul Boc cu Oana, soţia lui. La fel si publicul îndrăgostit de fenomentul Compact.

Finalul a fost apoteotic pentru că CCB nu au tras-o pe lirice ci au marşat pe două hituri tari, Călător spre infinit şi piesa cu versuri de Goethe, celebra Jocul Ielelor (compoziţii ale lui Paul Ciuci), care au aruncat publicul în delir.

La final s-a aplaudat minute în şir! Concert foarte reuşit al lui CCband.

 

laci
Laszlo Kovacs, un chitarist excepţional de la Speak Floyd

A urmat recitalul celor de la Speak Floyd care nu mai ai nevoie de prezentare. Trupa este în ascensiune si in are mare succes de public! Iar Pink Floyd cu muzica lor genială, interpretată 1 la 1 de muzicienii clujeni va rămâne eternă, până când vom putea pe planeta asta să ascultăm muzică. A fost un recital clasic Speak Floyd, cu bis, cu aplauze, cu strigăte, cu momente de uimire faţă de virtuozitatea chitaristului Laszlo Kovacs, în jurul căruia e construit proiectul, aşa cum explică liderul Sandy Deac, solist, chitarist şi claviaturist.

Şi, cum nu suntem doar fani muzică bună ci şi ziarişti am aflat că a fost la un pas ca acest concert să… nu aibă loc, noroc cu o scrisoare a unor fani care au cerut Primăriei să aducă trupa în concert.

E bine că “factorii de răspundere” din primărie au marşat pentru că Speak Floyd oferă calitate artistică certă.

A fost o seară frumoasă. Rockul merge înainte la Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.