20 august 2018

Rock la Zilele Culturale Maghiare. Metropol a concertat la Cluj după 25 de ani

By In Actualitate, Cooltura

Rockul este un gen muzical mereu prezent la Zilele Culturale Maghiare. Organizatorii au deschis duminică seara curtea interioară a Muzeului de Artă-Palatul Banffy cu un concert de muzică rock așteptat de public.

După o lungă perioadă de timp la Cluj a concertat grupul orădean Metropol, un nume de legendă al rockului românesc dar care a dispărut o lungă perioadă de timp de pe scene. Recent trupa s-a reunit și a început o serie de concerte.

Curtea interioară a Muzeului de Artă a fost plină la concertul Metropol.

Lume multă la primul concert Metropol după decenii la Cluj. Foto Clujulcultural.ro

Metropol este o formație de rock înființată în 1968 la Oradea și dizolvată la sfârșitul anului 1994. Recent a fost reînființată. Este promotoarea unei muzici energice, amintind de sonoritatea formațiilor vestice de hard rock și heavy metal din  anii 60-80. Metropol ocupă un loc semnificativ în istoria muzicii rock din România, justificat de cele patru albume lansate în intervalul 1979–1986 și de concertele spectaculoase susținute în epocă, comparabile cu cele ale formațiilor Phoenix, Roșu și Negru și Sfinx, conform enciclopediei Wikipedia.

Nostalgicii anilor 60-80 dar și amatorii de muzică bună rock au venit ieri în număr mare la concertul acestei renumite trupe din Oradea.

 

Un alt concert rock va fi susținut miercuri, la ora 18.30, pe Scena Mare din Piața Unirii de clujenii de la Knock Out.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.