Avem Someşul, care se vrea navigabil, nu e aşa? Avem Parcul la Butuci, chiar lângă podul Garibaldi, iarbă verde, o micuţă scenă instalată, trupe invitate, standuri cu bere şi băuturi răcoritoare ( calde, din păcate, canicula a dat peste cap dispozitivele de răcire), jetoane la care s-a stat la coadă bine de tot (mai ales la căderea serii). Şi multă muzică bună, rockabilly, blues, rock progesiv. Şi o seară superbă de iunie, căldurosă şi perfectă pentru un festival.

Aşa a fost în prima zi a River Fest, prima ediţie a unui festival organizat de doi tineri clujeni pentru a sensibiliza dorinţa de a face din Someş un canal navigabil.

Circa 2000-2500 de clujeni au participat la prima zi în care au cântat artişti cum ar fi Mist, Aminda, Score Band, Blues Brothers, Cathrytm şi Speak Floyd.

River FEST 3
Relax la River Fest-( c) clujulcultural.ro

Atmosfera a fost chill, lumea a venit ca la picnic, super relaxată, mulţi tineri dar şi generaţie 40 plus, că, deh, cântă Speak Floyd. Copii, punkişti, hippioţi, rockeri bătrâni, familişti, gură cască. Toţi au venit la River Fest.

Au existat şi standuri cu mici, cu cărnuri, cu cartofi pai. Un mic costă 2 ,5 lei. Berea, caldă de cele mai multe ori, costă….6-9 lei. Trebuie să îţi iei jetoane şi abia apoi poţi să îţi iei şi băutura preferată.

Dincolo de asta, atmosfera a fost una relaxată, foarte lejeră. Bărboşii de la Beard Brothers au avut stand cu tricouri şi alte promoţionale. Cine a vrut să privească Someşul a avut la dispoziţie măsuţe cu bănci, chiar pe alea dinspre râu.

Lumea a ascultat muzică bună, a dansat, a cântat.

River FEST 1
Trupa Cathrythm pe scena River Fest- (c) clujulcultural.ro

Cel mai mare succes l-au avut cei de la Speak Floyd, trupa clujană tribut Pink Floyd, cu un recital de aproape două ore, care a ridicat publicul în picioare, la final mai ales. A fost unul din concertele cele mai bune din ultima perioadă a unei trupe clujene, cu piese clasice Pink Floyd cântate la scenă deschisă de public, târziu în noapte.

River Fest continuă astăzi şi mâine:

Program SAMBATA:
(Intrare liberă)

Ora 11:00 – Mathei
Ora 13:00 – Raul RQZ & Paul K
Ora 16:00 – Jo.E
Ora 17:30 – NDJ
Ora 19:00 – Blanilla
Ora 20:30 – Marwan Dua

Ora 23:00 – after party la Cluj Arena, et 2, Sala Multifuncționala cu Raul RQZ, Paul K si Vlad Dinu (intrare 20 lei)

Program DUMINICA:
(Intrare liberă)

Ora 15:00 – The Beat
Ora 16:30 – Rock Academy
Ora 18:00 – Hot Club de Cluj & Andrada Codorean
Ora 19:00 – 3 O’Clock
Ora 20:00 – Alex Musat Band
Ora 21:00 – Costi Camarasan Band

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.