17 ianuarie 2018

“Revelația trupului”, spectacol după Rachmaninov și Prokofiev

Acesta a avut un mare succes la premiera din decembrie 2017

By In Operă

Iubitorii de dans contemporan sunt invitați, joi,  18 ianuarie 2018, de la ora 18:30,la spectacolul Revelația trupului, bazat pe fragmente din operele lui Sergei Rachmaninov și Sergei Prokofiev. Dirijorul spectacolului este Zsolt Jankó.

În viziunea coregrafului, dansul este modalitatea prin care trupul și sufletul devin una, făcând apel la acea forță ancestrală, primară: forța trupului. Acesta decide dacă dorim sau dacă merită să realizăm o acțiune. ,,Mișcarea corpului într-un spațiu influențează exteriorul, având astfel puterea de a induce schimbarea. Acest atuu trebuie exprimat și trăit prin intermendiul dansului, cu ajutorul căruia putem intra în contact cu Sinele primordial, cu vechi instincte, cu moștenirea noastră genetică, pe care o păstrăm din generație în generație încă de la începuturile rasei umane”, spune regizoarea Melinda Jakab.

În distribuție: Bogoi Viorica, Vlad Sebastian, Alexandru Oltean (debut), Oprean Simina Ionuța, Göllner Delia, Tőkés Ioana, Kálmán Róbert Attila, Popa Andreea, Ianc Florin, Rîpă Alin, Siminic Oana, Victor Groza m. v. , Ariana Marcu.

Spectacol cu  participarea corului, orchestrei și ansamblului de balet al Operei Maghiare din Cluj și în colaborare cu studenții secției de artă scenică al Academiei de Muzică ,,Gheorghe Dima” și al Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică ,,Octavian Stroia”.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei (luni, miercuri și vineri între orele 10:00 şi 16:00, marți și joi între orele 13:00 și 19:00, telefon: 0754-050150, 0371-395790)

O cronică a spectacolului puteți AICI

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!