24 iulie 2013

Regizorul Sterea Gulea revine cu filmul “Sunt o babă comunistă”

By In A 7-a, Actualitate

Filmul românesc “Sunt o babă comunistă” în regia lui Stere Gulea, cu Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea şi Ana Ularu, va fi lansat în cinematografele din România începând cu 23 august, informează un comunicat MediaPro Distribution.

Povestea filmului “Sunt o babă comunistă” este o adaptare după bestsellerul omonim scris de scriitorul ieşean Dan Lungu. Cartea a înregistrat un real succes atât în ţară, cât şi în străinătate, fiind tradusă în 10 limbi de circulaţie internaţională. Mai mult decât atât, în 2008 Dan Lungu a fost dublu nominalizat la prestigioasele premii Jean Monnet din Franţa, devenind astfel primul român care a intrat pe lista scurtă a acestei competiţii.

Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ceea ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoarea familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic, se arată în sinopsisul filmului. Scenariul semnat de Lucian Dan Teodorovici şi Stere Gulea reproduce atmosfera din carte şi păstrează nota umoristică a romanului, dar, în acelaşi timp, îi conferă filmului unicitate şi originalitate.

“Deşi aparent s-ar putea spune că nu s-a păstrat foarte mult din carte, la o analiză mai atentă, se poate constata că filmul redă cu fidelitate o mare parte a acţiunii din roman”, spune regizorul Stere Gulea, citat în comunicat.

Filmul este o producţie MediaPro Pictures.

Regizorul Stere Gulea e renumit pentru ecranizarea de mare succes a romanului lui Marin Preda, “Moromeţii” (video) dar şi a documentarului “Piaţa Universităţii” dedicat invaziei Bucureştiului de către mineri în 13-15 iunie 1990.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.