25 august 2020

Regizorul Cristi Puiu a fost înlocuit în juriul Festivalului de Film de la Veneția

By In A 7-a

Actorul american Matt Dillon se va alătura juriului internaţional al celei de-a 77-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia (2-12 septembrie 2020). Regizorul român Cristi Puiu nu va mai face parte din acest juriu, au anunţat marţi organizatorii evenimentului, transmite Agerpres.

În acelaşi comunicat, organizatorii Festivalului de Film de la Veneţia i-au mulţumit regizorului Cristi Puiu “pentru că a acceptat numirea (în juriul competiţiei internaţionale, n.r.) atunci când aceasta i-a fost oferită şi pentru sensibilitatea pe care a demonstrat-o în încercarea sa de a îşi onora angajamentul, chiar şi atunci când au apărut anumite dificultăţi neaşteptate”.

Deși nu există niciun indiciu că înlocuirea lui Cristi Puiu ar avea vreo legătură cu declarațiile sale recente, evenimentul vine la doar două săptămâni după ce a criticat măsurile anti-COVID pe scena festivalului de film de la Cluj (TIFF).

Anunțul oficial  al Mostrei di Venezia AICI

CITEȘTE ȘI:

Jurnal de TIFF (5). Cristi Puiu a refuzat să poarte mască la proiecția Malmkrog

Cariera de succes a actorului Matt Dillon se întinde pe durata a peste trei decenii şi cuprinde o gamă variată de roluri dramatice şi de comedie. Matt Dillan şi-a dovedit versatilitatea artistică şi atunci când a interpretat un poliţist rasist în filmul “Crash”, regizat de Paul Haggis. Acel rol i-a adus actorului american nominalizări la Oscar, Globul de Aur, SAG Award, Critics Choice Award, BAFTA şi premiul Independent Spirit.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!