9 octombrie 2014

Reduceri peste reduceri la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania

By In Actualitate, Carte

Clujenii sunt aşteptaţi la Festivalul Internaţional de Carte Trasilvania ce are loc în aceste zile în Piaţa Unirii. Peste 50 de edituri şi-au expus spre vânzare cărţile. Se remarcă reducerile pe care le oferă toate editurile.

Dacă anul trecut se întâlneau mai des ofertele de cărţi la preţuri între 3 şi 5 lei, în acest an ofertele de acest tip au fost mult mai puţine, în mare parte au pornit de la 10 lei crescând încet în funcţie de domeniile alese.

DSCN4740

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De altfel, printre cărţile care au avut preţuri puţin mai ridicate în cadrul târgului au fost cele educaţionale sau care puneau în mişcare creativitatea celor mici precum şi cele de muzică.

“Sunt ceva mai scumpe comparativ cu ce mai găsim în târg, dar nu exagerat, şi în plus sunt oferte foarte bune că în afara târgului noi nu ne-am putut atinge de cărţile ce le căutăm sau de aceste jocuri. Profităm de festival la maxim. Am văzut la un alt stand că erau acele culegeri pentru cei de clasa zero şi mi s-a părut că au preţuri foarte mici, îţi oferă posibilitatea să cumperi întreaga colecţie pe discipline diferite. Noi suntem acum mai măricei, am trecut de bastonaşe”, ne spune o mămică.

Ba mai mult de atât, dacă ne interesăm cu atenţie la un alt stand de cărţi educative reprezentantul editurii ne spune: “Mai putem reduce din preţ” şi ne lasă să înţelegem că ni se face o ofertă atractivă.

DSCN4751

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astfel, reducerile cel mai des întâlnite erau de 20-25 % însă în unele locuri depăşeau această valoare ajungând până la 50%. În cadrul târgului se găsesc inclusiv cărţi religioase.

Vestea cea mai bună este pentru cei care au început colecţii de cărţi din cadrul unor ziare sau reviste şi asta pentru că pot recupera acum numerele pierdute.

 “Eu am început o colecţie de cărţi, pe care le primeam când achiziţionam anumite ziare şi dacă pierzi un număr de la chioşc e mai greu să faci rost de ele…trebuie să mergi la editură, ori aici am găsit acele câteva numere care îmi lipsesc şi le-am cumpărat. Diferenţa de bani nu e mare poate 1-2 lei la ce am avut eu nevoie, dar am cumpărat cinci şi atunci am făcut puţină economie, dar măcar am colecţia la zi”, ne-a declarat Irina, o elevă.

DSCN4753

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De altfel, nu au fost uitaţi nici pasionaţii de muzică bună. În cadrul târgului se pot găsi tot la reducere şi CD-uri sau DVD –uri cu muzică românească şi străină ale unor cântăreţi sau trupe celebre.

Cele trei corturi amplasate în Piaţa Unirii care găzduiesc standurile editurilor au fost vizitate deja de foarte mulţi clujeni. Ieri  în jurul orelor 16,oo acestea erau pline de vizitatori.

Cei care vor să viziteze Festivalul Internaţional de Carte Transilvania trebuie să ştie că pot o pot face până duminică, 12 octombrie 2014.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.