19 iunie 2015

Recomandări. Trei trasee culturale la maratonul de evenimente Cluj Never Sleeps

By In Clio

30 de evenimente, 150 de ore în total, 150 de voluntari, 20 de locaţii, 40 de parteneri. Acestea sunt cifrele evenimentului intitulat Cluj Never Sleeps, între 20/21 iunie, din cadrul Capitalei Tineretului, unui din programele strategice alea acestuia. Este derulat de echipele din cadrul Federaţiei Share, cea care derulează acest titlu câştigat de Cluj.

Evenimentele încep sâmbătă 20 iunie,  de la ora 10.00 pe plaja artificială din cartierul Grigorescu şi se încheie cu Zumbatonul din Piaţa Uniri din noaptea de 21 iunie. Un tur de forţă al evenimentelor care cuprind plaja Grigorescu până la Fabrica de Pensule şi Piaţa Unirii până  la Institutul Francez.

Cluj Never Sleeps va însemna: party de proporţii pe plaja Grigorescu, teatru, concert de jazz cu Elena Mândru (ora 20.00, plaja Grigorescu), concert al actorilor de la Teatrul Maghiar, petreceri pe acoperiș, mega petrecere în tramvai, teatru pentru copii, teatru horror itinerant, tururi prin baruri și oraș, street dans, de expoziții, o ridicare cu balonul de aer cald.

Ieri, la conferinţa de presă solista clujeană de jazz Elena Mândru, acum la doctorat în Finlanda, a cărui concert e punctul de atracţie al Beach Party s-a declarat încântată de eveniment:

“E prima dată când cânt pe o plajă urbană. Mă bucur să pot aduce jazz-ul la o petrecere pe plajă. Oricum am multe idei de a cânta în locații neconvenționale. Vreau să mai fac spectacole pe stradă, în parcuri, în cafenele. Cred că va fi foarte fain de plajă. Singura problemă este ploaia. Noi oricum vom cânta și dacă va ploua și sunt convinsă că nimeni nu va mai simți că plouă”, a spus Elena Mândru.

Ea şi-a prezentat la conferinţă primul său album intitulat Evening în România. Trupa cu care cântă este intitulată Elena Mândru Finnection. Clujeanca este absolventă a Academiei Gh. Dima.

Mandru BUN

Solista de jazz Elena Mândru

 

Clujulcultural.ro a selectat pentru cititorii săi trei trasee culturale în cadrul Cluj Never Sleeps pe care merită să le parcurgeţi:

TRASEUL nr.1:  Începeţi obligatoriu cu o vizită la Beach Party Grigorescu, cu începere de la ora 10.00. Este unul din principalele puncte de atracţie ale Cluj Never Sleeps. Dacă mergeţi chiar de dimineaţă, de la 12.00 puteţi continua la Street Music Festival, la Casinoul din Parcul Central. E prima ediţie, muzica de stradă va domina sonor acest loc. De la ora 18.00 puteţi face o  plimbare cu Balonul în cadrul evenimentului intitulat Oraşul din vedere panoramică organizat de Asociaţia Kifor. Tot la aceeaşţi oră doritorii de party pot participa la ROOFTOOP Party pe terasa Iulius Mall. Noaptea puteţi participa la prima piesă de teatru în aer liber a Naţionalului clujean, în Piaţa Unirii, piesa “Clovni Extratereştrii” cu Ada Milea.

TRASEUL nr. 2:  Începeţi obligatoriu cu o vizită la Beach Party Grigorescu, cu începere de la ora 10.00. Este unul din principalele puncte de atracţie ale Cluj Never Sleeps. Tot  acolo puteţi schimba cărţi în cadrul evenimentului Cărţile au insomnie. De la ora 18.00 e Seara Muntelui la Cluj, sus pe cetăţuie, orientare în alergare, proiecţii, prezentări, căţărări pe perete artificial, tiroliană etc. Dacă eşti blogger participă, de la ora 19.00 la Cluj Blog Meet, la Orange Shop, de pe Bvd. 21 Decembrie. Dacă îţi place sportul de la ora 20.00, în parcarea din Piaţa Unirii are loc evenimentul Spinning Marathon. Seara începe cu salsa şi tango în cadrul Milonga Cluj Never Sleeps, o petrecere de tango pentru strângere de fonduri în str. Dacia nr.2, la doi paşi de Camera de Comerţ. Cine e amator de artă are ce vizita la Fabrica de Pensule, e deschis între 22.00-04.00 (str. H. Barbusse 59-61). Încheie seara cu A Night at Museum, de la 23.30-04.00, la Muzeul de Artă, cu un spectacol audio vizual de video-mapping asezonat cu o petrecere.

TRASEUL nr.3:  Începeţi obligatoriu cu o vizită la Beach Party Grigorescu, cu începere de la ora 10.00. Este unul din principalele puncte de atracţie ale Cluj Never Sleeps.  Fă apoi un tur, un  pub crawling  printr-o serie de localuri cu Cluj Guided Tours. O experienta ameţitoare unde primeşti un welcome drink. Înscrierea se face online pe siteul Cluj Never Sleeps. De la 23.30 poţi participa la Institutul Francez (str. I.C. Brătianu) la concertul Roata de foc, spectacol – concert de muzică clasică, efecte vizuale şi electro-acustice. Participă şi mezzosoprana Iulia Merca. Alt concrt, de la ora 00.30 are loc în curtea Teatrului Maghiar. Va cânta trupa Loose Neckties Society, formată din actori ai teatrului. Poţi încheia noaptea la 01.00 la spaţiul alternativ de teatru Reactor, str. Petofi Sandor 4, cu piesa Monstruoasa poveste a fecioarei care aşteaptă să răsară soarele sau Isterie.

Programul complet al Cluj Never Sleeps AICI 

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.