24 martie 2020

RECOMANDAREA Clujulcultural.ro. Documentarul HUMAN

By In A 7-a

Chiar dacă, trecem printr-o perioadă sumbră din cauza noului Covid-19 va trebui să privim și partea frumoasă a acestei perioade și anume întoarcerea la ceea ce înseamnă o lectură bună, un film sau un documentar bun.

Clujulcultural.ro, singurul site de cultura din Transilvania,  vine cu recomandări în acest sens și vă propunem documentarul Human, un documentar ce îndeamnă la responsabilitate și care ne  face să medităm mai mult la unele aspecte din viața noastră. Acest documentar prezintă munca de 3 ani a unei mici echipe,  formate din 20 de persoane, din care face parte și directorul filmului, ecologistul  Yann Arthus-Bertrand, care a discutat cu peste  2000 de persoane din 60 de țări.

Documentarul își propune să scoată în prim plan aspecte din viața umană văzute din mai multe unghiuri de persoane ce aparțin unor culturi diferite. Cotat de IMDB cu 8,7, documentarul este împărțit în trei părți.

 

Prima parte abordează povești despre ceea ce înseamnă dragoste, contrastul dintre a fi bogat și a fi sărac, locul de muncă și relațiile toxice ale femeilor.

Aceasta este disponibilă aici:https://www.youtube.com/watch?v=vdb4XGVTHkE și https://filmehd.se/human-vol-1-2015-filme-online.html

A doua parte redă povești despre ceea ce înseamnă război, răzbunare, problemele comunității LGBT și familie.

Ea e disponibilă aici:https://www.youtube.com/watch?v=ShttAt5xtto și https://filmehd.se/human-vol-2-2015-filme-online.html

 A treia parte scoate în față mărturii despre fericire, avantajele educației, dizabilitate, migrația cauzată de corupție, penurii și războaie, corupție și care este sensul vieții.

Ea este disponibilă aici:https://www.youtube.com/watch?v=w0653vsLSqE și https://filmehd.se/human-vol-3-2015-filme-online.html

Bonus: Vă recomandăm si serialul Black Mirror, un serial SF, ce scoate la lumină o relația dintre om și tehnologie. Serialul cuprinde 5 sezoane și este disponibil pe Netflix și este cotat de IMDB cu nota 8,8.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.