19 mai 2017

Re-descoperim Clujul! Începe sezonul al doilea al tururilor ghidate prin istoria orașului

By In Clio, Esenţial

 

Asociația Vechiul Cluj organizează prima întâlnire a sezonului de Povești despre Cluj. Aceasta poartă titlul Clujul memorabil – scriitorii istoriei și se va desfășura joi, 25 mai 2017, de la ora 19:00, la Maxim’s Whisky Cafe Bar (str. Regele Ferdinand nr. 22-26, magazinul Central, etajul 1).

Clujulcultural.ro, unicul site de cultură din Cluj,  este partener media al Asociației Vechiul Cluj.

Asociația îi are invitați de data asta pe literații Laszlo Alexandru, Ovidiu Pecican și istoricul Varga Attila. Invitat permanent este istoricul Tudor Sălăgean. Invitații vor vorbi despre mari istorici și oameni de cultură ai Clujului: Mircea Zaciu, Pompiliu Teodor și Jakab Elek.

Proiectul Povești despre Cluj se află la a patra ediție și este realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj. Acest eveniment se desfășoară în cadrul Zilelor Clujului.

Re-descoperim Clujul – Vechiul Cluj – istorie, istorii istorisiri

Asociația Vechiul Cluj organizează primul tur ghidat al Clujului din acest sezon al proiectului Re-descoperim Cluj. Acest tur poartă titlul Vechiul Cluj – istorie, istorii, istorisiri și se va desfășura sâmbătă, 27 mai 2017, cu începere de la ora 10:00, și punct de întâlnire va fi Piața Unirii, în dreptul vestigiilor romane (în fața statuii lui Matei Corvin).

Ghid în acest tur va fi domnul profesor Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, care ne va prezenta reperele importante ale incintei medievale de 45 ha a Clujului.

Proiectul Re-descoperim Clujul se află la a doua ediție și este realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca. Acest eveniment se desfășoară în cadrul Zilelor Clujului.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!