Raportul rectorului Universității „Babeș-Bolyai”, Daniel David, la un an de activitate, a fost prezentat ieri online. 

Reporterul Clujul Cultural a asistat la prezentarea raportului. Până la publicarea acestui  mic rezumat Departamentul de PR al UBB nu a remis presei raportul integral.

Vă prezentăm pasajele care ni s-au părut interesante:

„Așa cum am promis în cadrul campaniei pentru poziția de Rector al UBB, încerc să mențin o legătură cât mai directă cu membrii comunității noastre, dincolo de obligațiile formale.  Am plasat atunci, în 2020, <<…candidatura mea la funcția de rector al Universității noastre în paradigma unei universități de clasă mondială (world-class), care să exprime, totodată, valorile noastre fondatoare și virtuțile care consider că trebuie să le fie asociate – Tradiție (prin Bun-simț) și Excelență (prin Raționalitate/Înțelepciune) -, în spiritul umanist modern al încrederii și deschiderii, pentru a genera o cultură organizațională a solidarității și cooperării, într-un cadru instituțional dominat de etică, un cadru menit să susțină apoi cu onoare și curaj misiunea noastră universitară….>> și m-am angajat că <<…voi fi garantul autonomiei și democrației universitare >>. Prin acest demers vreau să onorez aceste angajamente”

„a fost un an plin de provocări pe toate planurile, provocări generate de preluarea responsabilității gestionării celei mai mari comunități academice din România și accentuate de pandemia de COVID-19, care ne-a supus unor presiuni suplimentare, ne-a obligat să ne adaptăm unor condiții speciale și, uneori, să grăbim puternic implementarea unor direcții strategice. UBB a făcut față cu brio acestor provocări și am încercat să venim în întâmpinarea întregii noastre comunități, în așa fel încât nici parcursul de viață al studenților noștri, nici cel profesional al colegilor să nu fie afectate”.

„Am avut o serie de angajamente, și anume că vom dezvolta laboratoarele didactice, lucru pe care l-am început prin programul de dotare a acestora în care am angajat peste 25 milioane de lei, iar acest proiect este în derulare. 

”Am promis că vom reanaliza planurile de învățământ și am demarat acest proiect”

”Această digitalizare pe care ați văzut-o, inclusiv prin sistemul Teams, pe care-l utilizăm și acum, a fost dusă mai departe cu sistemul Eon Reality, astfel încât sper ca din toamnă tot mai multe cursuri să facă apel și la utilizarea realității virtuale care reușește pur și simplu să aducă o altă paradigmă în procesul educațional”

„Nu vreau să transformăm UBB în universitate cu învățământ la distanță ci doresc o universitate puternică, în regim clasic, îmbogățită cu elemente de învățământ la distanță”

Psihologul Daniel David a fost ales rector al UBB în 2020 cu 70 la suta din voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.