1 februarie 2019

Radu Țuculescu, la 70 ani: am refuzat directiva de partid, m-au suspendat

By In Carte

Scriitorul Radu Țuculescu a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 70 de ani la Casa Universitarilor-Auditorium Maximum.

Circa 150 de persoane au venit la lansarea pregătită de Editura Școala Ardeleană. A fost cool, cu momente de teatru oferite de actorii Ionuț Caras (Teatrul Național Cluj-Napoca) și Viktor Hegedüs (Facultatea de Teatru și Film, UBB) , cu concert de jazz cu Laura Orian Quartet și cu invitați din Israel, care au citit proza scurtă în ebraică, în duel cu Țuculescu.

Foto Vasile Manu (eclujeanul.ro)


Cu acest prilej s-a lansat noua sa carte: „Uscătoria de partid. Blitz-proze” (Proiect editorial apărut sub egida Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj, Colecția Şcoala ardeleană de proză. Prefață: Petru Poantă. Texte critice: Adina Dinițoiu, Vasile Gogea. Ilustrații interior și imagine coperta I: Renata Vivien Barna).

Au prezentat scriitorii Constantina Raveca Buleu, Bianca Tămaș, Ion Mureșan, Victor Cubleșan, Ioan Chirilă, Moshe B. Itzhaki (Israel), Paul Farkaș (Israel).

Evenimentul a fost organizat de Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj și Editura Școala Ardeleană în Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic (UBB).

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.