20 septembrie 2020

Proteste anti-măști în școli. Regizorul Cristi Puiu, prezent la protest în București!

By In A 7-a

Manifestaţii de protest cu participare de ordinul a câteva zeci de persoane împotriva obligativităţii purtării măştii de protecţie în şcoli au avut loc, sâmbătă seara, în unele oraşe din ţară cum ar fi Cluj, Timişoara sau Oradea, relatează Agerpres.

Aproximativ 30-40 de persoane au protestat, sâmbătă, în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca împotriva purtării măştilor de protecţie în şcoli de către elevi.

Jandarmii au încercat să-i disperseze pe protestatari, pe motiv că nu aveau autorizaţie pentru acţiune, nu purtau măşti şi nu respectau distanţarea fizică.

„Cei mici nu pot să înveţe. E o parodie, o porcărie şcoala în condiţiile acestea. Vedeţi răspunsul sistemului la mica noastră iniţiativă. Au fost cel puţin la fel de mulţi poliţişti pe cât eram noi, şi asta de fiecare dată”, a spus unul dintre protestatari.

Printre altele, protestatarii au cântat „Hristos a Înviat” şi „Veşnica Pomenire”

Regizorul Cristi Puiu

Regizorul Cristi Puiu și actrița Carmen Tănase au fost prezenți, sâmbătă, la protestul din Piața Universității, potrivit Digi24.ro citat de G4media.ro.

La începutul lunii august, regizorul și scenaristul Cristi Puiu, prezent la TIFF, a avut un discurs împotriva purtării măștii de protecție. „Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe niște vite”, a spus atunci Cristi Puiu, într-un discurs halucinant, care a generat numeroase reacții critice. Ulterior, Cristi Puiu a fost eliminat din din juriul Festivalului de la Veneţia.

Citește și:

Jurnal de TIFF (5). Cristi Puiu a refuzat să poarte mască la proiecția Malmkrog

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.