Acasă Actualitate Protest timid al angajaților din HORECA de la Cluj pentru redeschiderea localurilor....

Protest timid al angajaților din HORECA de la Cluj pentru redeschiderea localurilor. “3 miliarde de euro pierderi într-un an de zile” – FOTO

261 views
0

Angajații unor restaurante și localuri din Clujul au protestat azi ca urmare a reînchiderii în 14 februarie a localurilor deschise doar patru zile. Protestul a fost organizat de Organizația Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA).

Astfel, angajații Marty Restaurant din Piața Unirii, cafeneaua Olivo și cei ai restaurantului Spartan au ieșit la ora 12:00 și au stat, timp de 30 de minute, în fața unităților de alimentație cu mesaje în semn de protest față de reînchiderea localurilor ca urmare a creșterii ratei de infectare COVID-19 peste 3 la mie.

“3 miliarde de euro pierderi într-un an de zile”, “1 an de restricții – STOP – Zero despăgubiri”, “HORECA – Speranța interzisă”, “HORECA – fără întoarcere”, au fost mesajele pe care angajații din domeniu au ieșit în stradă la Cluj-Napoca.

Acțiunea de protest pașnică a fost susținută de Federatia Industriei Hoteliere din Romania, Alianța pentru Turism, Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România și alte ONG-uri din industria ospitalității.

Industria noastră este într-un moment critic, în care nu vrem însă să ne lăsăm copleșiți de neputință.

După nenumărate dialoguri cu autoritățile, în urma cărora multe promisiuni sunt în continuare amânate, ne vedem nevoiți să acționăm și altfel.

Inițiem astfel un protest pașnic organizat de Alianța pentru Turism (APT), marți, 16 februarie, la care ne dorim și vă încurajăm să participăm în număr cat mai mare, pentru a trage un nou semnal de alarmă. Suntem îngenunchiați!”, s-a arătat în mesajul de mobilizare.

Nu toate localurile din Cluj s-au alăturat acestui demers, unele considerându-l inutil.

Protest HoReCa. Fondatorul Marty cere guvernului să-i plătească chiria. Patron Insomnia: ”Nu se va rezolva nimic”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.