26 noiembrie 2017

Proiecție video spectaculoasă la fosta Garnizoană

Eveniment al Centrului Cultural Clujean

By In Actualitate, Vizual

O spectaculoasă proiecție video intiulată “Finisaj – Proiecție video 3D: KOTKI Visuals Studio, Embodymento  a avut loc, ieri seară, la fosta Garnizoană, viitorul spațiu de galerie al Centrul de Artă Contemporană din Bd. 21 Decembrie 1989, nr 106. Acum acolo este o parcare imensă.

Proiecția a fost curatoriată de universitarul Horea Avram.

Centrul Cultural Clujean a organizat în perioada 24-25 noiembrie 2017 conferința  În căutarea modelelor instituționale. Prezentarea și cercetarea artei cotemporane. Evenimentul se va desfășura la Casa Matei Corvin, în Cluj-Napoca.

Conferința face parte din programul care pregătește dezvoltarea la Cluj-Napoca a Centrului European de Artă Contemporană (CEAC), o instituție dedicată cercetării și dezvoltării profesionale în domeniul artei contemporane. Programul CEAC cupride manifestări din zonele artelor vizuale, artelor spectacolului și ale artei new media.

Curatorul Horea Avram despre proiecție:

CEAC a căutat să pună în valoare producțiile artistice ale ultimilor 70 de ani din Europa de Est și să sprijine procesul de recunoaștere și diseminare la nivel european a artei din acestă regiune, dintr-o perspectivă europeană.  CEAC își propune să redefinească relația dintre instituțiile de artă și spectatori, angajându-se să acompanieze toate segmentele publicului într-o călătorie de explorare critică și de implicare activă în practica artistică.

În cadrul conferinței artiști, curatori și teoreticieni din România, Belgia, Croația, Franța, Grecia, Ungaria, Marea Britanie și Slovenia au prezentat proiecte și experiențe în acest domeniu și au dezbătut modelele instituționale relevante pentru studierea și expunerea artei contemporane în secolul XXI.

Între invitații conferinței au fost Paul Dujardin, Director General și Director Artistic al Centrului de Arte Frumoase BOZAR, din Bruxelles, Călin Dan, Directorul Muzeului Național de Artă Contemporană din București/MNAC și Mica Gherghescu, cercetător la Biblioteca Kandinsky, în cadrul Centrului Pompidou din Paris.

 

Conferința este însoțită de un program artistic, al cărui curator este Horea Avram. Programul a inclus un  Live Cinema Performance: Intruders – A-li-ce (FR/DE), Swub (DE) la Muzeul de Artă și Finisaj – Proiecție video 3D: KOTKI Visuals Studio, Embodymento | Garnizoana/viitorul spațiu de galerie al Centrului European de Artă Contemporană, Bd. 21 Decembrie 1989, nr 106.

Conferința și programul preinaugural CEAC sunt proiecte organizate de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Universitatea de Artă și Design, Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Uniunea Artiștilor Plastici, Centrul de Interes și Federația Fabrica de Pensule.

Program realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Parteneri: Consiliul Județean Cluj, Banca Transilvania și Evozon.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.