16 iulie 2015

Proiect important de terapie prin artă într-un spital, realizat la Cluj

By In Actualitate, Vizual

În perioada 20 iulie – 5 august 2015 Asociația Create.Act.Enjoy, în parteneriat cu Organizația Minte Forte, va implementa cel mai amplu proiect de terapie prin artă desfășurat întru-un spital din România. Proiectul Dăruiește prin artă este destinat pacienţilor și cadrelor medicale din Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

Aflată la a treia ediție, inițiativa se încadrează în sfera artelor interactive şi a programului de sănătate publică, fiind caracterizată de inovativitate, creativitate, deschidere şi accesibilitate. Proiectul susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 prin îmbinarea celor două domenii – cultural și medical.

Un concept relativ nou în societatea românească, terapia prin artă este caracterizată de procese artistice având ca scop sporirea și îmbunătățirea sănătății fizice, psihice și emoționale a persoanelor de orice vârstă. Terapia prin artă pune accentul pe dezvoltarea umană, mizând pe faptul că arta poate fi terapeutică dacă este pusă în practică în favoarea ființei umane. Proiectul este structurat pe trei activităţi principale, încercând să acopere o vizibilitate cât mai mare: scurte momente artistice itinerante prin saloanele spitalului, urmate de împărţirea materialelor informative; ateliere creative de terapie prin artă, desfășurate în incinta spitalului și susținute de actori, regizori și psihologi; ședințe de consiliere psihologică.

Proiectul realizat cu sprijinul Servier Pharma. Proiectul e realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Clujulcultural.ro e partener al Create.Act.Enjoy.

Despre proiect:

În sepetembrie 2012, Create.Act.Enjoy a demarat primul proiect de terapie prin artă la nivel local. O parte din materialele realizate în edițiile anterioare pot fi vizionate aici.

Mai multe informații despre Create.Act.Enjoy aici şi despre Minte Forte aici

 

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!