30 aprilie 2018

Primul “Picnic pe Canalul Morii” cu teatru de păpuși și film

By In Actualitate

Un eveniment inedit va avea loc duminică la Cluj-Napoca în cadrul proiectului “Verde pe Canalul Morii”, un proiect finanţat de Fondul de Inovare Culturală (FIC), lansat anul trecut de Asociația Centrul Cultural Clujean, cea care continuă o parte din proiectele  cu care orașul Cluj a candidat la titlul de capitală culturală europeană.

“Duminică 6 mai, începând cu ora 18,00, te așteptăm să ne bucurăm împreună de spațiile verzi proaspăt amenajate din apropierea blocului tău, pe malul Canalului Morii din zona Parcului Farmec. Spațiul a fost modelat în funcție de opiniile tale și ale vecinilor tăi, iar acum este momentul să ne adunăm cu toții la un mare picnic de inaugurare, în cadrul căruia vom utiliza piesele de mobilier urban proiectate și realizate de către echipa Verde pe Canalul Morii și de voluntarii Asociației Studenților Arhitecți din Cluj. Pregătim muzică bună, teatru, mâncare, jocuri și film, iar, dacă vrei, tu poți aduce bunătăți de acasă.”, au anunțat organizatorii.


PROGRAM 

18.00 – 20.00 Picnic pe Canalul Morii. Muzica de Dr. Dj. Arh. Le Xi
Jocuri și boardgames cu Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca
20.00 – 21.00 Insomnia. Teatru de păpuși pentru adulți și copii pregătit și interpretat de Orsolya Gál

Ideea spectacolul “Insomnia” s-a născut în timpul unui workshop din Napoli, condus de păpușarul Bruno Leone și s-a dezvoltat pe urmă, tot după modelul „Guarattelle”- lor Napoletane, păstrând spiritul acestui tip de spectacol popular, dar cu o poveste puțin diferită. Caracterul principal e Pulcinella, care se pregătește de culcare și aranjează totul astfel încât să aibă condițiile perfecte pentru un somn lung și adânc: desigur asta nu se întâmplă. Scena de pregătire a patului se întoarce înainte de fiecare scenă nouă, cu speranța că poate de data asta Pulcinella adoarme. Spectacolul e jucat folosind “swazzle”-ul pentru vocea Pulcinellei și este acompaniat cu muzică live.
Spectacolul durează 35 de minute.

21.00 – 22.30 Țestoasa Roșie. Proiecție de film organizată cu ajutorul Cinemobilului.

E o poveste despre un bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală, aparent pustie. În încercarea de a părasi insula, acesta întâlnește o țestoasă care îi va schimba viața.
Filmul a fost nominalizat la Premiile Oscar din 2017 pentru „Cea mai bună animaţie a anului” şi a primit Premiul Special al Juriului-Un certain regard- la Cannes 2016.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.