4 martie 2014

“Omul cu cartea”, Dan C. Mihăilescu, vine la Cluj la lansarea primului documentar despre Anania

By In Actualitate, Special

Lansarea filmului documentar despre viața și activitatea IPS Bartolomeu Anania, personalitate monumentală a vieții culturale și duhovnicești românești va avea loc pe 20 martie, la Cluj-Napoca.

Intitulat “Bartolomeu Anania- Omul fără vicleşug”, filmul va fi lansat  în 20 martie, ora 17:00, la Amfiteatrul Noului Campus Teologic „Nicolae Ivan”, din cartierul Mărăşti. Producătorul filmului este MPStudioFilms

DVD-ul cu documentarul va putea fi cumpărat.

Invitatul special al evenimentului este criticul literat Dan C. Mihăilescu.

Partenerii evenimentului sunt Arhiepiescopia Vadului, Feleacului și Clujului, Radio Renașterea şi Grupul Filos.

„Filmul parcurge traseul sufletesc, într-o radiografie a vieţii Mitropolitului Bartolomeu Anania, punând în lumina atât personalitatea năvalnică, dar fermă a omului Bisericii, cât şi sensibilitatea păstorului de suflete şi pe cea a scriitorului. Pornind din satul natal, itinerarul continuă pe cărările întortocheate, pline de culmi şi abisuri, trece prin suferinţa închisorilor comuniste, prin marea experienţă a libertăţii americane pentru a se împlini în singuratatea rodnică de la Varatec şi ajungând pe dealurile Niculei, în atelierul biblic şi pe tronul arhieriei de la Cluj. Personalitate marcantă şi om de acţiune, detinut politic, om al culturii şi al Duhului, neobosit propovăduitor al Cuvântului lui Dumnezeu, slujbaşul Adevarului şi al dreptăţii, duşman declarat al corupţiei de orice fel, Mitropolitul Bartolomeu rămâne fără îndoială un model al omului liber.”

6 Comments
 1. […] Documentar biografic Bartolomeu Anania- Omul fără vicleşug […]

  Reply
 2. Andrei Rînea 4 martie 2014

  Filmul va putea fi cumparat / vizionat si de cei din alte localitati (care nu pot ajunge cu usurinta in Cluj) ?

  Reply
  • Redactia 4 martie 2014

   1. vizionat nu prea cred.
   2. nu stim deocamdata daca vor fi DVD-uri cu el de vanzare. Daca da, atunci siteuri nostru va achizionat cinci bucati pe care le va oferi gratis cititrilor in cadrul unui concurs pe site si pe pagina de Facebook a siteului.
   Tineti aproape !

   Reply
   • Anonim 15 martie 2014

    Filmul va fi de vanzare.

    Reply
 3. Anonim 4 martie 2014

  Dumnezeu să vă dea sănătate și putere, părinte consilier, să continuați să faceți cunoscută viața, activitatea, învățăturile și nu mai puțin trăirile interioare, zbuciumul, celui care a fost ”Bartolomeu” în sufletul și inima ardelenilor și nu numai.
  Cum putem participa la eveniment?

  Reply
  • Redactia 4 martie 2014

   Intrarea e libera

   Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.