O diminunare de 300.000 lei pentru capitolul „Cultură și recreere”, 5,05 milioane lei tăiate de la asigurări și protecție socială, 4,1 reduse la capitolul locuințe și dezvolatare publică, dar creșteri la capitolul învățământ. Acestea sunt principalele propuneri ale Primăriei Cluj-Napoca pentru rectificarea bugetată ce va fi discutată luni, 3 august, relevă cotidianul Făclia.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, bugetul Centrului Bugetar Administare Creșe se diminuează cu 1,44 milioane lei iar sumele aferente persoanelor cu handicap neîncadrate se reduc cu 220.000 lei.
În schimb, prin această rectificare se majorează bugetul unităților de învățământ preuniversitar de stat cu suma de 17,2 milioane lei. Primăria susține că se impune acest demers pentru asigurarea începerii noului an școlar în condiții optime. De asemenea, Spitalul Municipal Clujana va primi în plus două milioane de lei în vederea achitării de către spital a diferenței dintre costul total și tariful pe pacient decontat de Casa de Asigurări de Sănătate pentru pachetul de servicii medicale. Conform proiectului de hotărâre rectificat, de o majorare de 4,3 milioane va beneficia bugetul instituțiilor publice și ativitățile finanțate integral sau parțial din veniturile municipalității.

Primăria Cluj-Napoca estimează în 2020 venituri la bugetul general de 1,510 miliarde lei. Din această sumă 1,333 miliarde lei reprezintă bugetul local al municipiului și 2,1 milioane lei fonduri externe nerambursabile.
Bugetul instituțiilor publice și ativitățile finanțate integral sau parțial din veniturile municipalității a fost estimat la 284,8 milioane lei. Cheltuielile bugetului general au fost estimate la 1,713 miliarde lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.