Prima premiera teatrala a anului la Cluj-Napoca va avea  loc sambata, 8 ianuarie, de la ora 19,00, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Calator sub clar de luna este un spectacol de teatru, adaptare de Kali Agnes si Botond  Nagy dupa romanul lui Szerb Antal, un romancier extraordinar, cum a declarat Tompa Gabor, directorul TMS, la conferinta de presa de astazi.

Spectacolul are o durata de 3 ore si 15 minute cu pauza.

In rolurile principale sunt Bodolai Balasz, Petho Aniko, Vata Lorand, Totszegi Zsuzsa, Szucs Ervin, Viola Gabor, Dimeny Aron, Albert Csilla, Kiss Tamas si Bacs Miklos, o distributie puternica.

Intrebat de reporterul Clujul Cultural ce ar face ca un licean sau student roman de an 1 sa vina la acest spectacol, regizorul Botond Nagy a spus ca romanul e unul fundamental o opera exceptionala, sensibil si actual si ca raspunde in modul cel mai intim nevoilor spirituale ale unui tanar, afectat de singuratate, mai ales dupa perioada de 2 ani de pandemie. El a mai spus ca as fi dorit ca in liceu sa apara un programa un astfel e roman sau sa fii avut ocazia de a vizionat un astfel de spectacol dupa acest roman, pentru destinul sau cultural si constructia sa interioara. Sper si astept cat mai multi tineri la acest spectacol.

Tompa Gabor a intarit: cunosc doar doua romane in cultura romana care pot fi la nivelul romanului si Szerb, e vorba de Bietul Ioanide si Enigma Otiliei. Spectacolul este unul important si asteptam un public numeros la premiera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.