16 februarie 2015

Prima întâlnire oficială dintre Comisia Europeană şi echipa Cluj Capitală Culturală Europeană

By In Special

Echipa Asociaţiei Cluj Capitală Culturală Europeană însoţită de primarul Emil Boc s-a întâlnit astăzi la Ministerul Culturii cu oficialii ministerului şi cu cei ai Comisiei Europene pe tema candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Echipa proiectului de candidatură a postat un mesaj pe contul de Facebook al asociaţiei:

“Intâlnirea de azi a fost prima întâlnire oficială dintre Ministerul Culturii şi Comisia Europeană, în calitate de organizatori ai competiţiei şi oraşele candidate din România.

Singurele oraşe care au fost reprezentate la întâlnire la nivelul cel mai înalt sunt Cluj-Napoca şi Sfântu Gheorghe, din partea cărora au participat, pe lângă echipa de dezvoltare a candidaturii, primarii Emil Boc respectiv Arpad Antal. Considerăm acest fapt o asumare deplina a candidaturii din partea administraţiei acestor oraşe.

La eveniment au participat Ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, dl. Sylvain Pasqua, coordonatorul acțiunii Capitale Europene ale Culturii în cadrul Comisiei Europene, d-na Iulia Deutsch, Şef adjunct al Reprezentantei CE în România și alte persoane din Ministerul Culturii.

În anul 2021, pe langa Romania si Grecia, titlul va fi deținut și de un oraș din statele candidate sau potențial candidate la Uniunea Europeană, desemnarea acestui oraș fiind realizată printr-o competiție paralelă celor din Grecia și România. De asemenea, s-a recomandat ca orasele care folosesc denumirea Capitala Culturala Europeana să treacă progresiv la utilizarea denumirii Capitală Europeană a Culturii, care este confirmată ca denumire oficială prin textul Apelului oficial lansat în 11 decembrie 2014″, au scris cei de la Cluj 2021  pe Facebook.

Remintim că municipiul Cluj-Napoca candidează, alături de alte 8 oraşe,  la titlul de Capitală Culturală Europeană, că are un slogan, Servus,  şi program clar intitulat Est of West lansat în 2014.

Programul de candidatură al Clujului  vi-l oferim spre lectură AICI

 “A fost foarte interesant şi util. Am văzut în sfârşit echipele cu care concurăm, am simţit o deschidere pentru colaborare din partea tuturor cu care am discutat iar reprezentantul Comisiei Europene ne-a învăţat câteva lucruri utile. Au fost şi echipele executive de la Iaşi, Craiova. Concurenţă pentru noi e fiecare oraş prezent la întâlnire. Toţi au luat notiţe, au întrebat multe şi este timp până în octombrie să se facă aplicaţii interesante”, a declarat pentru clujulcultural.ro, Florin Moroşanu, directorul executiv al Asociaţiei Cluj 2021.
1 Comment
  1. ion 17 februarie 2015

    Cum adica ‘ne competitionam”? De ce nu ati corectat gramatical declaratia, luata prin telefon, probabil?
    Altfel, bravo lor ca sunt pe val, speram…

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.