30 iulie 2018

Prima galerie de artă augmentată cu animaţii de video mapping din România

Aceasta va fi inaugurată în București

By In Vizual

Prima galerie de artă augmentată cu animaţii de video mapping din România va fi inaugurată, pe 31 iulie, la Globalworth Tower din Bucureşti, transmite News.ro

Galeria este parte a proiectului Art&Tech District, iar ea va fi deschisă timp de trei săptămâni.

Proiectul îşi propune să promoveze tânăra generaţie de artişti români, implicând comunitatea din zona Barbu Văcărescu.

Picturile sunt semnate de artistul Victor Fota şi fac parte din seriile „Human Extension” şi „Entropy”, prin care el explorează relaţia dintre om şi tehnologie.

One Night Gallery a folosit realitatea augmentată pentru a purta spectatorul în povestea din lucrările lui Victor Fota, unde animaţii cu video mapping articulează universul din picturile acestuia.

Deschiderea are loc pe 31 iulie, cu prima parte din seria „Human Extension”, care va fi găzduită în recepţia Globalworth Tower până pe 7 august, urmând ca între 8 şi 17 august, vizitatorii să poată descoperi a doua parte a lucrărilor din aceeaşi colecţie.

În perioada 18 şi 24 august, vor fi expuse lucrări din seria „Entropy”.

Victor Fota pictează în ulei pe pânză, iar lucrările lui au influenţe flamande şi explorează relaţia dintre om şi tehnologie. Expoziţia este augmentată prin intermediul Artivive App, iar animaţiile lucrărilor au fost realizate de studioul de video mapping Aural Eye.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.