29 mai 2015

Prima ediție a Premiilor Asociației Profesioniștilor din Presă Cluj

By In Actualitate, Clio

Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) aniversează zece ani de existență prin organizarea primei ediții a Premiilor APPC. Gala de premiere va avea loc marți, 2 iunie, cu începere de la ora 19.00, la Centrul de Cultură Urbană „Casino”. Evenimentul beneficiază de patronajul Ambasadei Germaniei în România.

Premiile decernate de asociația clujeană au ca scop recunoașterea publică a excelenței în domeniu, și, pe cale de consecință, promovarea jurnalismului de calitate.

Vor fi înmânate trei premii I, câte unul pentru categoriile Reportaj/Feature, Interviu şi, respectiv, Opinie/Analiză. De asemenea, se va acorda un premiu special al juriului.

Premiile I vor consta atât din sume de bani (500 euro), cât și din diplome. Premiul special al Juriului constă în suma de 300 de euro. Pentru premiile II şi III se vor acorda diplome.

Juriul este format din ziariști a căror probitate profesională o considerăm o garanție pentru imparțialitatea jurizării. Este vorba despre Mihnea Măruță (fost redactor-şef la „Cotidianul” şi „Adevărul”, membru fondator al APPC), Doru Buşcu (redactor-şef „Caţavencii”) şi Liviu Avram (redactor-şef adjunct „Adevărul”). Le mulțumim și pe această cale.
Unul dintre Premiile APPC (în valoare de 200 de euro) va fi acordat unui student la Jurnalism pentru cel mai bun text publicat pe site-ul studentpress.ro (site-ul studentilor Jurnalişti). Desemnarea premiantului a fost realizată de un juriu format din cadre didactice de la Departamentul de Jurnalism al Facultăţii de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (prof. univ. dr. Elena Abrudan, lect. dr. Viorel Nistor, drd. Paul Boca).

 

Importanța acestor premii într-un peisaj profesional în plină degradare a fost subliniată de ambasadorul Germaniei în România, Excelența Sa domnul Werner Hans Lauk. „Iniţiativa dumneavoastră (a APPC – n.r.) aduce în prim plan rolul important, în Europa şi în întreaga lume, al profesionalismului în jurnalism pentru democraţie, statul de drept şi dezvoltarea democratică şi ce importanţă majoră îi revine pregătirii tinerilor jurnalişti, cu precădere în vremurile social-media şi a jurnalismului online”, a transmis acesta.

 

„Premiile APPC doresc să promoveze profesionalismul într-un domeniu în care acest cuvânt aproape că şi-a pierdut sensul. Credem că în această perioadă dificilă pentru breaslă, jurnaliştii şi consumatorii de media au foarte mare nevoie să înţeleagă că presa se poate face şi altfel decât în goană după senzaționalul facil”, a declarat Remus Florescu, preşedintele APPC.

 

APPC îi mulţumeşte pentru sprijin ambasadorului Germaniei în România, Excelența Sa domnul Werner Hans Lauk.

 

Partenerii evenimentului, fără de care organizarea acestei gale nu ar fi fost posibilă, sunt E.ON România, Farmec, AROBS Transilvania Software, Eventos, Luna Cleaning, Communication On, Kumpania, Young, Impress, Tetarom, Univers T, Trend Comunication, Bricks, PMA, Smart Training, Institutul Cultural German din Cluj, Eikon. Le aducem mulțumiri speciale, și pe această cale.

Aducem de asemenea mulţumiri Operei Române şi Operei Maghiare.

Despre APPC

Asociaţia Profesioniştilor din Presă – Cluj reuneşte circa 70 de membri titulari din majoritatea redacţiilor din judeţ și zeci de membri asociați, susținători și de onoare. APPC este afiliată din luna decembrie a anului 2005 la Convenţia Organizaţiilor de Media.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.