16 octombrie 2013

Premiu de 10.000 de lei pentru sistemul de comunicare integrat in Cluj

By In Esenţial

Asociaţia Cluj Capitală Culturală Europeană 2021 a lansat astăzi un concurs cu un premiu de 10.000 de lei pentru sistemul de comunicare integrat in Cluj.

“Inţiativa noastră, o nevoie pe care am identificat-o, e un pas important. E o comunicare instituţională cu cetăţenii” a spus Istvan Szakacs, expert al asociatiei.

La concurs sunt invitaţi arhitecti, urbanisti, designeri, jurnalişti.

Moorsanu BUN

Directorul Asociaţiei Cluj Capitală Europeană 2021, Florin Moroşanu, a anunţat un concurs unic în designul clujean

Juriul e format din Radu Munteanu, preşedinte, Ioan Sbârciu (artist plastic, universitar) Ionel Vitoc (arhitect), Mihaela Agachi (profesor), (UTCN),  Romulus Zamfir (UTCN), Tompa Gabor (regizor), Şerban Ţigănaş (arhitect).

Premiile sunt consistente: 10.000 lei premiul 1, 7000 lei premiul 2 şi 5000 de lei premiul 3. De asemenea se vor acorda câte trei menţiuni, fiecare a 1000 de lei.

“E un concurs de design fără precedent. Se referă la nodurile de comunicare, vizuală, fizică în oraş. E ceva inovativ” a spus arhitectul Şerban Ţigănaş.

Juriul desemnat va stabili o serie de câştigători care vor fi prezentaţi Consiliului Local, care va finanţa concursul printr-o contribuţie virată Asociaţiei.

“Asociaţia va declara  câştigătorii. Consiliul Local va decide dacă preia sau nu preia recomandarea acestuia” a spus şi directorul asociaţiei Florin Moroşanu.

Cei care doresc să aplice trebuie să respecte condiţiile de pe siteul asociaţiei.

Identitatea vizuală, sponsorizată cu 2000 de euro de un membru al asociaţiei

Aurelia Cristea, deputat PSD,  membru al asociaţiei, este prima persoană fizică care susţine financiar asociaţia. Ea a  anunţat astăzi ca va dona banii necesari pentru identitatea vizuală a candidaturii Clujului.

“Este vorba de 2-3 mii de euro, o sustinere personala, in calitate de membru al asociaţiei”, a declarat Aurelia Cristea.