Premiile Oscar 2014 au fost dominate in acest an de filmul Gravity. Povestea celor doi cosmonauţi izolaţi în spaţiu realizată de regizorul mexican Alfonso Cuaron, a cules majoritatea premiilor, 6. Cel mai bun film a  fost votat 12 ani de sclavie. Cea mai bună actriţă  a fost votată Cate Blanchett pentru rolul din Blue Jasmine iar cel mai bun actor Matthew McConaughey…. Cel mai bun regizor a fost ales Alfonso Cuaron (Gravity). Clujulcultural.ro a fost singurul site clujean care a prezentat live text Gala Oscar.

12years

UPDATE. 12 ani de sclavie,  Oscar pentru cel mai bun film

UPDATE. Matthew McConaughey, Oscar pentru cel mai bun rol masculin. in Dallas Buyers Club.

UPDATE. Cate Blanchet, Oscar pentru cel mai bun rol feminin, in Blues Jasmine.

UPDATE. Alfonso Cuaron, Oscar pentru regia filmului Gravity.

UPDATE. Her, Oscar pentru cel mai original scenariu.

UPDATE. 12 Years a Slave, Oscar pentru cel mai bu  scenariu adaptat.

Moment emoţionant introdus de Glenn Close în memoria cineaştilor dispăruţi. James Gandolfini, Carmen Zapata, Hal Needham, Richard Shepherd, Paul Walker, Deanna Durbin, Eduardo Coutinho, Riz Ortoilani, Peter O’Toole, Richard Griffiths, Roger Ebert, Shirley Temple, Juanita Moore, Harold Ramis, Maximilian Schell, Gilbert Taylor, Philip Seymour Hoffman.

UPDATE. Oscar pentru cel mai bun cantec original, Let it go, din The Frozen.

UPDATE. Gravity, pentru scenariu original.

Moment emotionant, tip remember, despre toti cei disparuti pana la data galei, din lumea cinematografiei.

UPDATE. The Great Gatsby, Oscar pentru cea mai bună regie artistică!

Moment muzical foarte interesant, cu o piesă din Vrăjitorul din Oz, susţinut de PINK, pe fundal rulează imagini din Vrăjitorul din Oz.

UPDATE. Gravity, Oscar pentru editare film.

UPDATE. Gravity, Oscar pentru imagine.

Ellen DeGeneres, serveşte pizza actorilor şi regizorilor care s-au plâns că an de an  li se face foame în timpul galei. Printre cei au servit se numără regizorul Martin Scorsese, Brad Pitt sau Meryl Streep.

UPDATE. Lupita Nyogi, Oscar pentru rol feminin secundar, in “12 ani de sclavie”. ”Sunt tristă că cea mai mare bucurie din viaţa mea se bazează pe atâta durere”, a spus actriţa.

UPDATE. Gravity. Oscar editare sunet

UPDATE. Gravity, Oscar pentru sunet.

Moment muzical superb cu trupa rock  U2 . Standing ovationes!

UPDATE. La Grande Bellezza, Oscar pentru cel mai bun film strain.

UPDATE. 20 feet from stardom, Oscar pentru cel mai bun documentar de lungmetraj.

UPDATE. Fata cu numărul 6. Music saved my life, Oscar pentru  scurt metraj documentar.

UPDATE.  Helium, Oscar pentru scurt metraj de fictiune.

UPDATE. Oscar pentru animatie de lung metraj, filmul Frozen.

UPDATE. Oscar pentru animatie de scurt metraj, filmul Mr. Hublot.

 UPDATE. Oscar pentru cel mai bun machiaj si coafura, in filmul Dallas Buyers Club.

Au prezentat sectiuni celebrii actori  Sally Field, Harisson Ford si altii.

Ceremonia de la Globbe Theater este una de efect. Foarte multe staruri in sala, cum e cazul lui John Travolta, sau cei de la U2.

UPDATE. Oscar pentru efecte speciale, echipa filmului Gravity

UPDATE. Oscar pentru Catherine Martin,  categoria Cele mai bune costume, filmul The Great Gatsby.

UPDATE. Jared Leto castiga Oscarul pentru rol secundar masculin, Dallas Buyers Club! ”Pentru toţi visătorii care ne urmăresc în această noapte, din locuri precum Ucraina sau Venezuela. Nu renunţaţi la visurile voastre”, a spus Jared Leto în discursul de acceptare.

UPDATE 3.3o INCEPE !! Prezinta gala vedeta de televiziune Ellen DeGeneres.

UPDATE  3.25. La microfoanele HBO s-au perimdat Kevin Spacey, Sandra Bulock, Will Smith. Nu au lipsit Somalezul Barkhad Abdi sau Chiwetel Ejiofor, protagonistul peliculei ”12 Years a Slave”.

UPDATE 3.2o Vedetele şi-ai facut aparitia de la ora 02.00 la cea de-a 86 Gală a premiilor Oscar. Printre cei sosiţi până la această oră se afllă Viola Davis, Mario Lopez, John Ridley, Liza Minelli sau Cristin Milioti.

UPDATE 3.19 La Casa TIFF circa 30 de cinefili au sosit de la ora 23.oo pentru a viziona Gala Premiilor Oscar. Majoritatea sunt studenti la  Facultatea de Teatru si Film. Intrarea a costat 2o lei si a inclus o cafea, o gustare si un pahar de vin plus acces la proiectia de cea mai buna calitate.

86th Annual Academy Awards - Arrivals
Cate Blanchett-foto Reuters

———————————————————-

CÂŞTIGĂTORI OSCAR 2014. În această noapte are loc ceremonia de decernare a premiilor Oscar. Vom afla cine sunt câştigătorii Galei care se desfăşoară începând cu 3:30, ora României. Clujulcultural.ro transmite LIVE TEXT lista câştigătorilor şi  evenimentele desfăşurate la  Dolby Theatre din Los Angeles!

Cine are şanse? „12 Years a Slave” „American Hustle”, „Nebraska”, „Her”, „Captain Phillips”, „Philomena”, „Dallas Buyers Club”, „Gravity” şi „The Wolf of Wall Street” sunt peliculele nominalizate la categoria „Cel mai bun film”. Cele mai multe nominalizări la premiile OSCAR 2014, adică 10, le-au obţinut ”Gravity” şi ”American Hustle”, în timp ce ”12 Years a Slave” are  nouă categorii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.