9 decembrie 2017

Premiile Clubului de lectură „Nepotu’ lui Thoreau”

By In Actualitate, Carte

Clubul de lectură „Nepotu’ lui Thoreau” a devenit, în cei 9 ani de activitate, un adevărat reper pentru literatura română contemporană, informează inițiatorii acestuia.

Premiul Național de Literatură Română tânără „Nepotu’ lui Thoreau” se află în acest an la a doua ediție. În seara de miercuri, 13 decembrie 2017, Nepotul va acorda 5 premii în valoare de 600 de lei fiecare pentru volume publicate în decursul anului 2017 ale autorilor tineri (sub 40 de ani împliniți la publicare) din România. Evenimentul va avea loc la Insomnia Café din Cluj-Napoca, strada Universității nr. 2, începând cu ora 19.

Atmosfera boemă la Clubul de lectură de la Insomnia Cafe

Juriul este alcătuit din Ștefan Baghiu, François Bréda, Alex Goldiș, Benji Horváth, Szántai János, Ștefan Manasia și Ovio Olaru. Se vor nominaliza trei volume pentru fiecare categorie, urmând ca premiile să fie acordate unui singur autor, după cum urmează:

  1. Un premiu pentru proză românească
  2. Un premiu pentru poezie românească
  3. Un premiu pentru debut (proză sau poezie)
  4. Un premiu pentru proză maghiară
  5. Un premiupentru poezie maghiară

Un eveniment finanțat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Parteneri: Insomnia Café, Tribuna, Helikon și Direcția județeană de Sport și Tineret.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.