20 decembrie 2017

Premiile AFCN 2017. Cine e nominalizat din Cluj?

By In Actualitate, Clio

O serie de asociații culturale din zona independentă sunt nominalizate la Premiile acordate de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Gala AFCN  se va desfășura în  15 ianuarie, 2018, de Ziua Culturii Naționale, la Institutul Francez din București.

Dat fiind că anul 2018 marchează Centenarul Marii Uniri se va acorda un premiu special pentru proiecte dedicate acestei celebrări, anunță AFCN.

Acest premiu va fi decis prin votul publicului care va fi lansat online în 19 decembrie 2017 și se va încheia în 10 ianuarie 2018, ora 24:0

Astfel Premiul pentru rezistență în cultură  se acordă unei organizații care continuă să-și desfășoare activitatea de peste 10 ani. Din Cluj e nominalizată Casa Tranzit, care a împlinit 20 de ani de activitate și Asociația AltArt condusă de activistul Istvan Szakats.

Casa Tranzit

Premiul pentru activare culturală în (relație cu) spațiul public – se acordă unei inițiative de activare a spațiului public care valorizează memoria colectivă și redefinește identitatea locului. Sunt nominalizați clujenii de la Asociația MiniMass pentru proiectul Someș Delivery.

Premiul pentru comunicare și mediere culturală – se acordă unui proiect care a vizat promovarea rolului culturii în modelarea societății, formarea de publicuri noi și/sau dezvoltarea de audiențe.

E nominalizată Asociația Reciproca prin Lorand Maxim pentru proiectul teatral Focus Atelier.

Premiul pentru antreprenoriat cultural – se acordă unei organizații care a derulat proiecte culturale sustenabile și a promovat potențialul acestora de generatoare de venituri.

Aici e nominalizată renumita Asociația Fabrica de Pensule prin Corina Bucea pentru coworking.

Mai multe informașii pe siteul AFCN.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.